Hogyan tudnék nehézségek nélkül elválni? (beszélgetés)
Bìróság. Vagyonmegosztás.
Fèl egy èv. Inkább egy.
Azt nem.
Mindenképpen keress egy jó ügyvédet, és kezdd el mielőbb.
Mennyi élettapasztalatod van ? Hány éves vagy ? Igazad is lehetne. Csakhogy...múlnak évek, évtizedek, és sok helyen teljesen elhidegül egymástól a pár. Lakótársakként élnek egymás mellett, esetleg veszekedésekkel együtt. Már kerülgetni sem akarják egymást.Esetleg látni sem. Talán egyik már szeretőt tart.(Vagy mindkettő.) Mi értelme életük végéig szenvedni boldogtalanul ? Mondom én, aki az első házasságában él évtizedek óta, és nem vagyok a válás híve. De mindennek van határa !
A lányuk szinte felnőtt, 17 éves. Szerintem ő nagyon jól látja a szülei kapcsolatát. Hamarosan akár dolgozhat, és el is költözhet akár egyedül is, vagy marad valamelyik szülővel.
Jah, csakhogy az emberek változnak.
Nincs mindenkinek mákja!
Nyilván burokban nőttél fel.
Vagy provokálsz csak itt.
Bocsi, tudok szöveget értelmezni, de szerinted a fos mikor változik jóvá???
Ne légy naiv!
Gondold meg 666-szor! tudok capa ugyvedet ajanlani :D
><O)=`
Egyenloek vagyunk, szoval a punciert nem jar tobb vagy kevesebb.
Esetleg tobbet fizet ki, es nem fizet gyerektartast; vagy te fizetsz kevesebbet, es nem varsz gyerektartast.
Nem tudom, ki mennyit tett bele, meg hogyan, szerintem 20 ev utan ezt nem lehet visszabogozni.
En par ev utan sem tudnam. A parom fizetett tobb szamlat, de szinte minden nap kb. 15 £-nyi kajat vitt magaval, amit csak ki kellett venni a hutobol keszen. Ami azert nem xar.
En vettem butort, az en barataim cigoktek fel, vagy en fizetten erte. En fizettem, ha furatni kellett, es en fizettem a jattot, ha ez a draga rossz idopontra szervezett, es nem volt pofam mashogy elengedni a szerelot, aki egy orat vart a lepcsohazban.
O meg nyomtatvanyokat toltogetett helyetem.
20 ev baromi sok. Az anyam szulei tobbet adtak az elso lakashoz, de az apam altalaban tobbet keresett. Volt, hogy egy vallalkozasa, befuccsolt, adosagban voltunk kemenyen, de visszatornazta magat es minket.
Mas is irta: a lakas csak egy targy.
Mas is kerdezte: van penzed kifizetni?
Mert ha nincs, es nekiallsz pereskedni, csak elfolyik a penz.
Azt irtad, hogy hideg a kapcsolat. Nem azt, hogy rossz.
Ha nekiallsz pereskedni nincs visszaut altalaban.
Ha maradnátok, Te ki tudod fizetni az élettársadnak az ingatlan értékének a felét ?
Olyan is van, hogy a bíróság megosztja a két fél között a házat, ki mit használhat, melyik helyiségeket. Ez egy ideig lehet kényszermegoldás is.
Nem akarod, hogy eladjátok az ingatlant ? A fele árból tudnál lakást venni ?
Menj, de meg fogod bánni, mert csak a pénzed fogja vinni. Miután te akarsz válni, miért a férjednek kellene elmennie? Neki megfelel az eddigi felállás. Ne gondold, hogy a bíróságon nem ezt fogja mondani.
Raádásul korrektnek tűnik, hogy azonnal felajánlotta a kifizetést.
Ha jót akarsz magadnak, akkor fogadd el, amíg meg nem gondolja magát, mert különben a még meg sem született unokád is nagy lesz, mire vége lesz a pereskedésnek, amit nem hiszem, hogy akarnál, ráadásul egy csomó pénzed bánná.
Persze, de igazából mindenkinek igaza van.
Te is élhetsz vigyorogva, ha akarsz.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Anyagi nehézségeink miatt egyre többet marjuk egymást a párommal. Hogyan lehet ezt áthidalni?
- 31 hetes terhes kismama vagyok, irjatok a terhesség nehézségeiről, ki hogyan éli át.