Hogyan tudnám visszaszerezni a régi lapos hasamat? (tudásbázis)
Ajaj...Nekem is ez a gondom.Az utóbbi időben nagyon megnőtt a hasam.Sztem 46. at épp betöltve már klimaxolni fogok.Rendetlenkedik a mensim, lassabb az anyagcserém is.
A súlyom amúgy átlag 63 volt, 4 éve lefogytam 57 re, most meg majdnem 70 kg vagyok..:(
Mondjuk Rák vagyok,hold jegyú,állandóan változik a súlyom...csak most felfelé...:(
Nekem is hasonló a problémám, de ebben van egy kis genetika is. Anyukám pocakja is szülőszobába kívánkozna. Engem is sokszor néznek kismamának, és persze, hogy nagyon zavar. Néha csak röhögök az egészen. Sehol nem vagyok húsosabb, csak a hasam akkora, mint egy félidősnek.
Nálam puffadás is jelentkezett, és nehéz is volt a hasam. Aztán elkezdtem ásványvizet inni csapvíz helyett, bifiduszeszenzises joghurtot eszek, és igyekszem kevesebbet enni, mint azelőtt. Sosem voltam nagy zabás, csak sokszor ettem keveset, és csipegettem is mellé. Na meg persze a menza kajáról is letettem, és saját főztöt eszek, ha olyan az ebéd (menzás főzelékről letettem, és tésztát sem eszek bent, ha nem muszáj). Nem mondom, hogy egészségesen étkezek, de azért próbálkoztam egyfajta váltással (barna rizs, durum tészta. lehet, hogy semmit nem ér egyébként. :D)
Szóval jobban érzem magam, és talán laposabb is egy kicsit, de még mindig nem lesz tökéletes. De nem is lesz. Tornázásban nem jeleskedem, néha jön egy kis fellángolás, tart néhány napig, és kész. Biciklizek, átlag napi 16 km-t, és sétálok is egy órát, másfelet.
Utószó: a fogamzásgátlónak is van egy olyan csodajó hatása, hogy hízlal... :(
Ilyen fiatalon simán van jó esélyed. De dolgozni kell érte, többen írtak itt jó ötleteket.
Én is adok egyet: hajfesték helyett kondibérletre költs! :D
Ez max.25 -30 eves korig muxik, de kinel mennyi.... Nalam fe
Kesobb kezdtek akajak megmutatkozni :)maaaak :)
A kockas/lapos has a konyhaban keszül!! ;)
Akarmennyi hasizomerösitö gyakorlatot vegezhetsz, semmit sem ersz el vele, ha a taplalkozasod nem megfelelö. Ugyanis mindenkinek kockas a hasa, csak eltakarja a haj. Rendszeres kardio mozgas + helyes taplalkozas es ilyen fiatalon par het, vagy honap utan mar latvanyos valtozast erhetsz el! Addig lass neki, amig nem kesö ;)
Sok sikert!
Kívánom, hogy ne ez legyen a hátterében, de manapság sajna elég gyakori hormonális betegség a nők körében. Nem mindenki hízik, de elég gyakori a "férfias" hízás, ami úszógumi tájékra megy.
Ha nem ilyesmi áll a háttérben, akkor zsírfeleslegtől csakis úgy tudsz megszabadulni, ha kalóriadeficitet érsz el. Kb 15%-kal kevesebb bevitt kalória a szükséges igényhez képest és rendszeres mozgás. Értelmes módon persze, nem hangzatos fogyókúrákba kell menekülni.
love your belly torna pont erről szól
egyszer kell a gyakorlatsort kitanulni, utána otthon rendszeresen végezni
A szakemberek azt mondjak, hgy a lapos has az dietaval erheto el. Arra edzhetsz ezerrel, ha nincs melle megfelelo etrend.
A futas bizti klassz, de en spec.ruhellem.
Viszont, meg most kell elcsipned, mert evente par kg.es rakodnak az evgyuruk.
Nekem anno mtak, hgy 20 felett megvaltozik az anyagcsere, szerencsere ezt nem tapasztaltam :)
Jaj, ez lemaradt az előző végéről.
Nem azt mondom, hogy tuti biztosan ez az oka nálad is. Barátnőmnek azt mondta az endokrinológus, mikor kiderült, hogy igazán feltűnhetett volna neki a szinte csak hasra történő hízás, hogy ez nem olyan szokványos.
Táplálkozz fehérje dúsan, tojás, hal, saláták a nasi helyett.
De mivel nem nagyon súlyfeleslegről van szó, ezért kezdetnek megteszi a sport és kevesebb édesség.
Futás és sok felülés. Ha bepróbálkoznál (mivel fogyni nem akarsz) csak heti 2× futással, és napi mondjuk 10perc hasizom edzés, majd ha úgy látod már rutin és túl könnyű, akkor emelheted fokozatosan mondjuk 15percre, s így tovább.
Plusz a futás még a naribőrt is eltünteti, arra még rásegíthetsz valami görgős masszírozóval.
Vagy a nemrégiben divatba jött flabelos, ami csak 10percet igényel, de ettől jobb ez elsőként említett módszer.
További ajánlott fórumok:
- Elhagyott a vőlegényem és szeretném visszaszerezni
- Átvágott vaterán az eladó! Hogy tudom visszaszerezni a pénzem?
- Szerelmem visszaszerzése agykontrollal
- Tudsz valami jó megoldást a terhesség utáni terhességi csíkok eltüntetésére és a has feszességének visszaszerzésére?
- Hogyan lehet visszaszerezni egy kutyát, ha a megtalálók nem akarják visszaadni?
- Kerámia lapos tűzhelyről hogyan tudnám eltávolítani a ráégett zsírt?