Hogyan rántsuk be az ételeket diétásan? (tudásbázis)
34. Magdi8
2008. máj. 6. 18:26
Én nem rántom be, hanem veszek ki a sűrűjéből, átturmixolom és visszaöntöm.
33. esztella100
2008. ápr. 28. 08:44
Keményítővel.
32. supin (válaszként erre: 29. - Supin)
2008. ápr. 28. 08:04
Én is ezt használom...Bevált!
31. csera
2008. ápr. 27. 23:07
Az itt megtalálható Tápanyagtáblázatban, a búzaliszt és a keményítő tápanyagtartalma közöt nincs számottevő külömbség. Akkor miért jobb a keményítő?
30. maszatt
2007. dec. 14. 18:08
Keményítő, v. teljes kiőrlésű liszt!!!
29. supin
2007. dec. 5. 09:36
Saját anyagávál. Pépesíts és sűrits. Vagy vegyél KNORR ÉTELSÜRÍTŐT
28. csibi59
2007. dec. 5. 09:33
Én saját anyag pürésítésével, főtt burgonya áttörésével, zabkorpával vagy csicsókapürével szoktam sűríteni. Ha jól ízesítem, nem mindig veszi észre a családom, hogy trükközök. De nem mindig és főként nem mindegyik főzeléknél sikerül észrevehetetlenül"csalni".
27. 54ec386d0c
2007. nov. 1. 17:06
saját anyagot pürésíteni
26. chelsey24
2007. nov. 1. 13:08
Keményítő, zabkorpa, krumplipüré por vagy saját anyag (mint a babáknak).
25. kroton
2007. aug. 14. 09:33
Szerintem a keményítő a legjobb.
24. Loni (válaszként erre: 18. - Loni)
2007. aug. 10. 06:50
Jelentem: bevált a krumplipehely. :)
Én olyat használok, amit bioboltban veszek, mert abban csak krumpli van, ha minden igaz, nincs benne adalékanyag.
Az ételek ízén nem nagyon lehet érezni, hogy pehellyel sűrítettem.
23. Rozália
2007. aug. 10. 05:46
Én is a keményítőt javsolnám, és ha az étel nem igényli a tejterméket, simán vízzel keverjed ki.
22. pencil (válaszként erre: 20. - Teveszme)
2007. aug. 9. 22:48
Miből van a Norbi liszt?
Én egyébként krumplipüré porral szoktam. Kicsit olyan, mint a baba kaja,de finom :)
21. Krysty
2007. júl. 17. 10:50
Keményítő natur joghurttal
20. Teveszme (válaszként erre: 13. - Frida)
2007. júl. 17. 08:42
Én már használtam zabkorpát erre a célra! Ha nagyon válogatós a férjed,akkor szerintem ne így csináld,mert kérdőre fog vonni és akkor finom voltam!:) Sajnos a "turpisság" nagyon ki fog figyelni.Szerintem a legjobb módszer(feltéve,ha az íz is fontos),hogy veszel egy Norbi lisztet,ennek nagyon kevés a szénhidrát tartalma és azzal sűríted.1-2 evőkanállal belekeversz a joghurtba és ezzel habarod a főzeléket.Egy hátránya van csupán.Sajnos a Norbi liszt nagyon drága,viszont ha csak erre használod,akkor sokáig elég!
19. rosewood
2007. júl. 17. 07:43
én is keményítőt használok, light tejföllel, de lehet a főzelék alapanyagából botmixerrel pempősített cuccal is sűríteni
18. Loni
2007. júl. 16. 19:08
Én most próbálkozom a krumplipehellyel. Majd beszámolok a tapasztalatról. Bár a burgonya is szénhidrát...
17. dobos
2007. júl. 16. 18:50
Szerintem is a keményítő a legjobb.De összelehetörni
a saját anyagát is az is sűrűsít.
16. moson
2007. máj. 2. 20:24
sárgaborsóliszt is jó rántásnak, vagy darálj meg kölest,az sem rossz
15. syl33
2007. jan. 12. 10:11
A keményítő ilyenkor a legcélszerübb
14. kft
2006. dec. 31. 21:36
rántás helyett legjobb a habarás. az is teljes kiörlésű lisztből vagy méginkább étkezési keményítővel.
13. Frida (válaszként erre: 11. - Ttitanilla)
2006. dec. 29. 00:37
pontosan hogyan kell a zabkorpával? csak beleszórom az ételbe? férjem elég válogatós, úgy kéne kiviteleznem, hogy ne vegye észre a turpisságot...
12. szekeresnoemi
2006. aug. 2. 14:29
Az egyik főzős csatornán láttam, hogy a főzeléket saját magával sűrítik, vagyis kiszednek belőle, összeturmixolják és ezzel sűrítik. Még nem próbáltam, de biztos nem lehet rossz.
11. ttitanilla
2006. aug. 1. 18:25
A keményítő nekem is bejött, de jóval egészségesebb, ha zabkorpával sűríted. Szerintem....
10. jéé
2006. júl. 29. 00:00
Én olyan kevés vízbe főzőm a zöldséget, hogy csak alacsony zsírtartalmú tejföllel sűrítem liszt és keményítő nélkül. Finom!
9. tinendo
2006. júl. 27. 11:49
Keményítővel, kefírrel..
8. e71af41436
2006. júl. 25. 22:05
én is keményítőt használok mostanség,és kefirt. annyi a különbség,hogy egy kicsit krémesebb minden. hétvégén kápit akarok csinálni pulykából,majd beszámolok milyen volt.
7. 801ebf5905
2006. júl. 24. 10:03
sziasztok,
Én kefirrel vagy 12% tejföllel és étkezési keményitővel sürüsitem a fözelékek és mártásokat.
Probáld ki,...fincsi
6. elvira1
2006. máj. 23. 18:53
Egyszerubb "diétás" rántást úgy csinálhatsz ha kevés vizben elkeversz lisztet és ezzel habarod be az ételt,de sûrithetsz még tejföllel is,természetesen zsirszegénnyel,ha a fözeléket egész rõvid lére ereszted. Probálj ehhez kevés rozslisztet vagy szójalisztet használni.
5. 'szti
2006. máj. 23. 11:03
Pépesített főtt krumplival is lehet sűríteni, semleges íze van (persze az is szénhidrát, mint a liszt, vagy a keményítő)
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Hogyan lehet az elsózott ételeket "kijavítani"?
- Hogyan főzzünk alacsony kalóriatartalmú ételeket?
- Hogyan lehetne alternatív módon édesíteni az ételeket/italokat?
- Ketogén életmód követői, segítsetek! Hogyan ehetném meg a zsíros ételeket kenyér nélkül, hogy ne legyek rosszul tőlük?
- Hogyan vezessünk be új ételeket a babáknál?