Hogyan "nevelhetném" a MAMÁMAT kicsit egészségesebb életmódra? (beszélgetős fórum)
Évtizeden át nem voltam hajlandó kékpenészes sajtot enni. Aztán tavaly nyáron rákényszerültem...
Kiderült, egy falat sajt, egy-két szem szőlő vagy egy kanálnyi Tokajú aszú és különleges csemege...
Helyre jött a gyomrom!! Nem olcsó, de jobb, mint a gyógyszer gyulladásra.
Ha elszánt vagy, akkor ne add fel :) Nem feltétlen kell műzlit enni, ha távol áll tőle. Ha valami jó kis teljes kiőrlésű, magos kenyérre le tudod cserélni a fehér kenyerét, már az is valami. Vagy megpróbálhatsz muffint sütni reggelire (azt a munkahelyére is vihet), amibe rendes hús falatkákat teszel meg borsót, kukoricát, vagy párizsi helyett rendes sonkát és friss ananász darabokat.
A vacsit meg készítsd, és tálald tényérra, ha elő szokott nála fordulni, hogy túl sokat eszik, és lehetőleg ne legyen sok maradék.
Ha idősebb lenne, azt mondanám, hogy olyasmi játék, mint mikor egy gyerekkel akarsz mindent megetetni :D
És mindenképp úgy ugorj neki a feladatnak, ha egyszer elköltözöl, akkor könnyen lehet, hogy minden (vagy majdnem minden) visszaáll a régi kerékvágásba.
A hagyma a legutáltabb zöldsége, zsírt tuti nem enne, még kenyéren sem, a többit nem tudom.
Mindenesetre köszönöm a segíteni kívánó, nem kiforgatós válaszokat, és ha még valakinek van ilyen, szívesen fogadom. :) Azért annyi eredményt már elértem, hogy tornázni tornázik velem, de még lehetne kis lépéseket tenni. :)
Zsíros kenyér lila hagymával?! Isteni!!!
Vagy egy kis parasztsonka, főtt csülök vagy ilyesmi...
Tudom, hogy jót akarsz :) De mi, anyák is azért osztjuk nektek állandóan azt észt, mert mi is jót akarunk - csak annak nagy részét meg ti nem halljátok meg :( Azt is elismerem, rajtam is sok alakítanivaló van, ez ideig-óráig működik is, de önmagamból nem tudok kilépni.
A dohányzás, a nassolás meg a mittoménmi valamilyen lelki problémát takar. Amíg ez meg nem szűnik, tartós eredmény sem várható :(
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?