Hogyan lehet otthon leápolni a nagylábujjamat (talán gyulladás van rajta a köröm szélénél)? Ollóval kivághatom? (tudásbázis)
Jó ötlet, és kíváncsian várom, hogy mi lehetett a probléma, mert engem is érinteni szokott, mint mondtam csak nekem elmúlik a lent említett módszerek valamelyikével
igyekszem! :) köszönöm szépen!
Köszönöm szépen a tanácsot! Végül arra jutottam én is, hogy bejelentkezem a pedikűröshoz...
annyira nem gyulladt, csak fáj, ha cipőbe teszem a lábam... Nem tudom kinyomni, mert hiába nyomogatom, csak fáj és nem jön ki semmi :(
és ha csak picit tűvel kilyukasztod és kinyomod belőle a gennyet?
Ne bőrgyógyászhoz menj, az csak felesleges időpocsékolás. Sebészet.
Addig is Bactroban kenőcs (nem tudom itthon lehet-e kapni).
Szia !
A barátnőmnek is ugyan ilyen problémája volt. Tett rá minden ami csak javasoltak. Aztán lett neki nagyon nagy baj belőle. Vigyázz inkább menj orvoshoz.
Számomra ez szakmába vágó kérdés: kéz-és lábápoló, műkörömépítő szakvizsgám van, és kedvencem a pedikűr. (Ezt csak azért írtam, hogy tudd, nem házipraktika a tanácsom.) NE VÁGD KI! FŐLEG NE OLLÓVAL! Az nagyon balesetveszélyes: megszaladhat az olló és a hegye csak nagyobb bajt csinál! Erre külön kis célszerszám létezik, melynek használatát hosszasan gyakoroljuk vizsga előtt. A paradicsom valóban le tudja húzni a körömágygyulladást, de napok is kellhetnek hozzá és tényleg az okot kell megszüntetni, mert csak így érhetsz el tartós sikert. A legjobb tehát amit tehetsz, hogy keresel egy megbízható pedikűröst, aki rendbeszedi. Ha a gyulladást nem tudod megszüntetni, akkor gyógypedikűröst keress, mert gyulladt körömhöz csak ők nyúlhatnak (külön szakvizsgájuk van.) Jobbulást kívánok. :)
Hát, nehezen szánom rá magam...
ha nem javul a gyulladás akkor csak rosszabb lesz, jobb túl lenni rajta
Igazad lehet, úgyhogy előbb-utóbb orvoshoz megyek vele... De tartok tőle, mert a páromnak is volt, és le kellett szedni a körmét, hogy meg tudják csinálni :( Semmi kedvem ehhez, és egy kisgyerkőc mellett ez nem is lenne túl egyszerű, ráadásul még szoptatok is...
Míg gyulladásban van nem szabad hozzányulni!A gyulladást csillapítani kell,s fertőtleníteni kell!
Nekem úgy múlott el(lassan) a körömágy gyulladásom,hogy fél számmal nagyobb cipőket vettem,és a körmöket nem szabad a lábujjon ivelten vágni,mert benőhet!Gyulladás gátló kenőcs átmenetileg segithet,de a kiváltó okot kell megszüntetni.Üdv.
vidd orvoshoz mielőtt nagy baj lenne, tapasztalat :)
:)))
Majd utólag mondd el, melyik volt a használható!
ezt már próbáltam elejétől fogva, de nem igazán jött be, csak pár napig tart a hatása... :(
Köszi a segítséget :)
Jó, amikor több lehetőséget is kap az ember! Mindenki a tutit mondja, én meg döntsem el, melyik az igazi tuti... azt hiszem, szép sorban mindet kipróbálom - egyik csak bejön :)))
még egyszer: Köszike!
Gyors segélynek tényleg jó a paradicsom, ha nincs kéznél, akkor pedig a sós vizes dunsztkötés.
Gyerekemnek visszanőtt így a már lötyögő körme.
Azért a körömvágással is vigyázni kell, mert a körömbenövés pont amiatt van, hogy nagyon lekerekítve vágjuk le a lábkörmeinket.
Egyenesre kell vágni és akkor nem nő be.
nekem is volt ilyen, amikor terhes voltam, és a hasamtól nem fértem oda rendesen hogy levágjam. utána meg azt hittem, hogy begyulladt, nem gondoltam benövésre. végül a sebészeten kötöttem ki ilyen-olyan praktikák után, ahol szakszerűen kivágták. nagyon féltem, de szinte azonnal megszűnt az a fájó, szorító érzés, és haza is tudtam utána vezetni. pár napig csak papucsot tudtam hordani, mert be volt kötözve.
Köthetsz rá paradicsomot is,lehúzza a gyulladást.
Szia!Nekem nem régen volt ilyen.Oltott tejet raktam rá és bedunctoltam éjszakára.2-3 este alatt rendbe jött teljesen.
ajaj, ki ne vágd
keress valami gyulladáscsökkentő kenőcsőt kend be és kösd be
Nekem is szokott ilyen lenni, vágd ki alóla a körmöt, és pár nap múlva elmúlik magától.
Körömvirágkrém vagy kamilla-teás borogatás jót tesz neki, ha mindenképp szeretnél valamit kezdeni vele..
rettenetesen fáj már egy ideje (több hónapja). Inkább pedikűrösre bízzam vagy bőrgyógyászra?
Hogyan lehet otthon leápolni a nagylábbujjamat (talán gyulladás van rajta a köröm szélénél)? Ollóval kivághatom?
További ajánlott fórumok: