Csípő-keresztcsonti izület kétoldali gyulladása (sacroileitis ) (beszélgetés)
Hasonló cipőben járok én is.
Nekem augusztus óta (9 honapja) fáj a derekamnál. Eleinte nem vettem komolyan, mert csak akkor fájt, mikor a hatamar nem tartotta semmi. Viszont sulyosbodott, igy egy hónapja voltam sebeszeten, ahol rtg alapján megállapítottak, hogy sclerosis megfigyelető. Es meg par probléma van. Keddre kaptam időpontot reumatologushoz. Keresztcsont gyulladásra gondolt a sebész, remélem tudnak segíteni, mert egyre rosszabb
Sziasztok!
Látom, nem nagyon pörög ez a téma.
Sajnos én is "áldozatul" estem eme kellemetlen kórnak és nagyon kevés információt leltem ennek -főleg biológiai terápiás- gyógyítása kapcsán.
Olvasni elég kellemetlen mellékhatásokról is, ami eléggé megriaszt, hiszen mindig is tartózkodtam a gyógyszerek felesleges bevitelétől...
...szóval ha valaki benne van ebbe a fajta kezelésbe és megosztaná véleményét, tapasztalatát előre is megköszönném!
Szia! Nekem bal oldalon mutatott az Mr diszkrét sacroileitis valószínűséget, bár a reumatológus, akinek ez a szakterulete, azt mondja a felvételek alapján, hogy ez nem az EGYENLŐRE...
Másik reumatológus, aki csak egy sima szakrendelesen van, szerinte ne nyugodjak meg, ez bechterew. Bár ő a felvételeket meg sem nézte.
Nekem a gerincem mellett nagyon feszul a bal oldalon a lumbalis résztől lefelé. Csípőm is feszül, ég a bal oldalon. Illetve érzem, hogy ha erősen megnyomom, illetve hanyatt hsa fekszem érzékeny a si.
2018 szeptembereben volt egy 38,5 lázas állapotom 75os Crp-vél, és 2 keresztes vizelet némi üledékkel. 2 doboz antibiotikum után is maradt az állandó hőemelkedés, hidegrázással, fáradékonysággal. Bal oldalon volt egy nem működő vesem, amit 2 hete kivettek, mert erre is sokmindent lehetett fogni.
Hőemelkedés, gerinc melletti feszes izomzat, sí ízület fájdalma, ide oda sugárzó, égő fájdalmak továbbra is maradtak. Ha ülök sokkal rosszabb. És ráadásul irodai munkat végzek. Non szteroidot nem szedhetek 1 vesevel pláne. Gyulladtnak érzem nagyon sokszor az egész testem. És nincs diagnózisom 😫
Sziasztok!
Jár még itt valaki ilyen,és hasonló problémákkal mostanság? 2015 márciusa óta nem látok hozzászólást... :-(
Ortopédián voltál? Röntgen?
A test egyensúlyban tartása érdekében a gerinc eldeformálódik, azért fáj.
Nem mandulaműtéttel kéne kezdeni, hanem a boka rendbetételével. A gyulladást meg kell szüntetni. Borogatás, pihentetés. Szakorvos biztosan tudja a legjobb megoldást.
Vitaminok, ásványi anyagok is segíthetnek.
Sziasztok. Még 2014 szeptemberében (22 évesen) egy fitnesz teremben valószínűleg megerőltettem a bokámat mert egy kiadós alvás után reggelre bedagadt (bal boka) és azóta is be van dagadva. Nem tudtam rendesen járni, nem volt hatalmas a probléma, de utána a derekam és a jobb lapocka területe is elkezdett fájni. Kezdetben aflamint szedtem, de egy hónap után már gyengének bizonyult, és áttértem az arcoxiára. Közben vérvétel magas süllyedési értéket (normál 4szeresét), magas crp-t mutatott ki. Pozitív lett a HLA B-27 antigén vizsgálat. Gócot nem találtak sehol, de a idült garatmandula gyulladásom van, az utóbbi években sűrűn be volt gyulladva. Következő lépés a mandulaműtét és utána biológia terápia humira ,stb… Elmúlhat-e a mandulaműtét után az ízületi panasz? Ha jól tudom a biológiai terápia is csak lelassítja, és nem gyógyítja meg a panaszokat. Van ötletetek másik megoldásra, mert arcoxia 90 mg szedése melett is fájnak a talpaim, de a többi fájdalmat szépen megszűnteti, ha nem szedném aludni, járni sem bírnék.
Válaszotokat előre is köszönöm: Gergő
Nem feltétlenül jelent SPA-t. Az ok is változó, trauma, fertözés, autoimmun..
Gondolom voltak laborvizsgálat, RF, ANA, HLA-B27, CRP, nálad ezek hogy állnak?
Milyen gyulladáscsökkentöt szedsz? Javulnak a panaszaid?
Nekem kb. 2 hete lett végre diagnosztizálva, hogy sacroileitis-em van, csontszcintigráfiával.
Tavaly novemberben voltam MR-en is, az nem mutatta, csak azt, hogy az ágyéki gerincnél az izomzat enyhén atrófiás, erre fogták, hogy ezért fájok, mert gyengék az izmok. Gyógytorna, ami persze semmit nem segített ezen a problémán..
A derékfájásom kb. 1,5 éve kezdödött, eleinte heti 1-2 alkalommal, de tavaly nyár óta napi szinten. Napközben szinte semmi bajom (bizonyos megmozdulásoknál valami húzódik a jobb csípömnél, de kibírom), de hajnalban, 4 körül mindig felébredek a fájdalomra, nem bírok aludni, söt nem bírok fekve maradni sem. Ha felkelek, utána rövid idön belül jobb lesz. Csak így aztán nem tudom kialudni magam, egy idö után ez kikészíti az embert.
2 hét méulva megyek reumatológushoz, kíváncsi vagyok mit javasol. Nálam minden laborérték negatív, kivéve az ANA enyhén emelkedett, így valószínüsíthetö valami autoimmun eredet...
Sziasztok! Frissen diagnosztizált sacroileitises 26 éves, volt versenysportoló férfi vagyok. Ma pont egy éve, hogy se járni, se ülni, se semmit nem tudok az SI fájdalmaktól. Most került a képbe az itt sokat emlegetett MTX.
Én nem is a betegségről akarok kérdezni, mert azt máris unom :D Tulajdonképp sacroileitises nőtársamat keresem 36-éves korig. :) Ha van kedve valakinek levelezni csak írjon: schniermarton@gmail.com
Szia,
Hogy alakult ki a betegség Nálad? Volt előtte valami trauma? Tudsz rendesen ülni, járni, hanyattfeküdni?
köszi
Sziasztok,
Él még ez a forum? Azért írok mert szeretnélek megkérdezni titeket a tapasztalataitokról. Én most 31 éves vagyok és kb 3 éve szenvedek a sacroileitis-sel, hozzáteszem kb 1 éve lett egyáltalán azonosítva, mert addig az orvosok mindenféle baromságokat mondtak, sportoljak meg az ülő munka...stb.
Nekem egyelőre csak a keresztcsontomnál jelentkezik a fájdalom, de az majdnem folyamatosan és fájdalom csillapító meg gyulladásgátló nélkül nem is tudnák létezni...
A doki, aki azonosította a bajomat Salazopyrint írt fel 500mg-osat, most ezt szedem napi 2-t. Az első 1 hónapban el is múlt a fájdalom, már kezdtem örülni, de aztán visszajött és azóta Cataflamot is szedem mellé majdnem folyamatosan, ami nem túl "egészséges"... ráadásul ezzel együtt is fájok.
A fő kérdésem, az lenne, hogy kihez érdemes fordulni aki végigvinne a különböző kivizsgálásokon és javasolna terápiákat, mert nálam még ez sem történt meg.. csak annyit mondanak, hogy szedjem ezt a gyógyszert, nem lehet tudni hogy mi okozza és kész... :(
Megköszönök minden tanácsot vagy észrevételt!
Ti hogy vagytok? Változott valamit az állapototok?
üdv, N.
Én mondjuk csak kb 8 éve szenvedek az izületeimmel, minden másra fogtam. A vicc az, hogy terhelésre nagyon gáz. Most már terhelni sem kell, mondjuk biztos a szülés is rátett...
azt nem tudom, hogy kérdeztem, de teljesen elmúlt, olyan vagy,mint egy 20 éves?:) mármint úgy mozogsz? Én már azt sem tudom milyen...a fáradtság is lehet a folyamatos fájdalom és gyulladás tünete?
A Lenkei vitaminok tényleg jók? Nekem valami komplex kellene, ugyan is rettentő vashiányos vagyok.
hát a vitaminadagom bőségesen megvan, Lenkei alapcsomagot szedek+C-vitamint (2-3000 mg/nap).
nagyon átérzem a helyzeted, drukkolok, hogy javulj! én ugyan jó egy éve szinte tünetmentes vagyok, de 11 évet gyakorlatilag végigkínlódtam, iszonyú rossz volt :(
Én ma kérdeztem meg a dokit, azt mondta, hogy jó a multivitamin is, ha van benne folsav. Nem értem miért kell....
' hete majd meg pusztulok, olyan kockásan megyek, mindenem fáj, az őrület határa... semmit nem tudok szinte csinálni :( kérdeztem a dokit, hogy mit vegyek be, azt mondta, hogy amig hatni nem kezd szedthetem az aflamint. Majd kiderül... az érdekes, hogy az összes izmom is fáj mellé, nem csak az izület.
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Milyen tünetei vannak a vékonybél gyulladásnak?