Hogyan lehet könnyen megszabadulni a kezdődő narancsbőrtől? (tudásbázis)
Abszolút jó áron van. Ám én külföldön élek, de amúgy otthon 30km-re éltem Szegedtől és a masszőrnél 3000Ft volt pár éve a sima masszázs, akivel együtt dolgoztam.
A krém nevét esetleg lehet tudni?
Én is fogok cellulit elleni masszázst csinálni, márciusban nyitunk.
A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Elvezeti a nyirok folyadékot.
Csökkenti a szöveti ödémákat. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés.
Élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés. Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba. Hat a vénákra is.
Általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Mérsékli a cellulitot.
Azt írják, hogy egy kezelés nem elég. Viszont minden nap lehet csinálni, mert nincs mellékhatása, ami káros.
A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. A kisartériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha drasztikusan felhalmozódik egy bizonyos területen, és elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenség. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása. A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere „hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.
A nyirokmasszázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.
Mióta? Hú, amióta észrevettem magamon, vagyis kb. 15 éve. De szülés után keményítettem be igazán, azóta valamennyit javult is a helyzet, sőt elmondhatom, hogy alapjában véve jobban nézek ki, mint terhesség előtt. Úgyhogy tényleg nem adom fel!
De igen, a genetika az első számú tényező!!!
A narancsbőr
A cellulit egy olyan zsírszövet, amely ellentétben a normál zsírréteggel, nehezen tüntethető el. Zsírból, vízből és salakanyagokból tevődik össze. Alapvetően a helytelen életmód, táplálkozás, genetika, illetve a mozgásszegény életvitel miatt alakul ki.
Úgy bizony, genetika...
Viszont kedves Katie, miért kellene együtt élni vele? Akit zavar, az tehet ellene, viszont csak a mozgás, a folyadék, a krémek meg kezelések nem segítenek. A táplálkozást kell átalakítani, a nyirokmasszázs pedig kifejezetten jót tesz.
...mindenfélét, súlyzóval... has, fenék, comb... hát, kar...
Csináld a calla-t, jó lesz aaaaaaaaz! ;))
De írd már le, hogy mennyit csinálsz naponta!!
Sok folyadék (víííííííííz, nem sör) és torna....
... de ezt úgy se hiszi el soha senki, 30 évesen 2 gyerek után, volt narancsbőröm és a hasam is oda volt rendesen, kb. 3 éve tornászom viszonylag rendszeresen... 0 narancsbőr, és a hasam is teljesen rendben van, hja, 44 évesen. :)
Én nem azt mondom, hogy ez a legnagyobb problémám az életben, de engem nagyon zavar. Amúgy is önbizalomhiánnyal küzdök, ez meg még rátesz egy lapáttal. Nem szívesen megyek pl. strandra, mert ugyan vékony vagyok, de ehhez képest rettentő rondán fest a hátsó felem.:-(
A mozgást egyébként nem (csak) emiatt csinálom, hanem mert örömforrás, és hozzátartozik az életemhez. De tény, hogy állandóan agyalok, hogy mit lehetne tenni ellene...