Hogyan lehet kipucolni a leégett lábast? (tudásbázis)
Sokáig kell áztatgatni... a cif az, ami egészen jó - állni kell hagyni, akkor segít, csak később kell súrolni. De tökéletes lehet, hogy nem lesz.
Ötletek :)
Na és anyósod vajon mit fog hozzá szólni?
Megírhatnád ám!
Remélhetőleg nem lesz gond. :)
::DDD Hát ha sikerült lyukasra dörzsölni, akkor az edényt is!
Egyszer a how clean is your house című műsorban láttam ezt a trükköt, kipróbáltam, gyönyörű lett. Ritkán égetek oda kaját, de ha mégis, nekem ez bejött. Sőt, írta a fórumindító, hogy lekvárt főzött, na pont lekvár vagy paradicsomszósz főzésekor fordul elő velem is, hogy az alja leragad, évente egyszer, hát tökéletes az alufólia rá.
Ha vegeztel kidobod? 😂😂😂
remelem nem az edenyt? 😂😂
Amugy nagyon hatekonynak tunik. Gondolom az is. Majd ha igy jarok kiprobalom en is😊
Csak acél, alumínium edényekhez jó, amit írok, zománcozott, vagy neadjisten, teflonhoz nem.
Alufóliából gyűrsz egy labdafélét és a cif, vagy egyéb súrolószert ezzel oszlatod el, levakar mindent.
A sima mosogatószivacs dörzsi része az semmi. De létezik ilyen fémszálas dörzsiszivacs, na, az alufólia-labda még annál is erősebben dörzsöl. És mikor vègeztél, kidobod, ennyi.
Milyen az edeny?
Nekem apum flexre rak ilyen drotos tarcsat ami hozzacalo es a serpenyok aljat azzal szokta letakaritani. Belul is lehet ha beleeg valami de csak ha a belso boritasa nem serul ettol a beavatkozastol.😁
Én annakidején, amikor még tejet forraltam és odaégett, a folyékony cifet tettem a nedves edényre. Állni hagytam, és fél nap után egész szépen le tudtam mosni.
Persze attól függ, hogy mennyire égetted le.
Van egy bizonyos fok, ami után már nem lehet tisztítani semmivel.
Én befogtam gyantát melegíteni :)
További ajánlott fórumok:
- Fiamnak leégett a háta strandon.Nivea sun naptejet vettem most, de azt írja, hogy leégett bőrre nem jó, nem szabad használni?
- Mit lehet tenni, ha leégettem a kaját, hogy ne legyen nagyon égett íze? :)
- Hol lehet vásárolni öntöttvas lábast?
- A leégett rizs nyomait mivel lehet leszedni az edény aljáról?
- A felvonón leégett az orcám és az orrom. Mit lehet tenni a pirosság ellen?
- Lecsöppent a majonéz a kárpitra, milyen tisztítószerrel lehetne kipucolni?