Hogyan lehet a tápszert melegíteni? (tudásbázis kérdés)
Mert hogy ők is azt mondták, hogy higiénikus körülmények között, ha amiben készítem előre a tápszert, tiszta, akkor csak nyugodtan. [link]
És nyílván a CSECSEMŐosztályok konyháján is iszonyatosan sok buta ember van, hogy egy napra előre elkészítik. :)
A mi babánk is másfél hetes kora óta tápszeres,megkérdeztem nagyon sok orvost,védőnőt, és senki sem mondta, hogy most akkor ez szigorúan tilos! Minden nap sterilizált shakerben elkészítjük a napi adagját, betesszük a hűtőben, és cumisüveg melegítőben megmelegítjük,vagy forralt vízbe teszem. Most 3 és fél hónapos, nincs semmi baja, nem is volt soha! Kaki,pocak rendben! :) Sőt... Már olyan is volt, hogy vittem orvoshoz,tudtam hogy nem fogunk hazaérni az etetésre, ezért elkészítettem (melegen,stb.) másfél óra múlva adtam neki oda... Sajnos nem volt más választásom,Budapesten az út+vizsgálat ennyi volt... És attól sem lett semmi baja. Szerintem ez olyan,mint hogy ne tegyél macskát a mikróba :D
Egyszer kóstold meg a tápszert frissen,és microzás után!
Nem csak a vitaminokat "nyírod ki",de még az íze is pocsék a microzott tápszernek!
Bocsika, de ha a tápszert mikrózod, kinyírod a vitaminokat, értékes fehérjéket... Ez nem vicc.
Miért nem a (korábban felforralt, vagy baba-) vizet mikrózod, utána zutty bele a tápszer! Ez sem tartana tovább!
Nekem is voltak elméleteim a szülés előtt. Aztán jöttek az ikrek és a gyakorlat= a valóság.
A védőnő? Elmondja az elméletet, én meghallgatom, de én vagyok itt heti 168 óra készenlétben, egyedül.
Egyébként tőle azt a "praktikus tanácsot" kaptuk, ha nagyon nyűgösek, kaphatnak egy fél lázcsillapító kúpot. MICSODA???? Ekkor döntöttem el, h csak fentartásokkal kezelem a javaslatait.
De lehet sajnálkozni. Én azt sajnáltam volna, ha 45 percenként kellnek fel mindketten és nem felváltva:-(
Én sajnálattal olvasom,hogy mennyien használnak microt....
Azért nem ártana tudni,hogy a szülés utáni időszak nem a kényelemről szól..
...azon is csodálkozom,hogy a védőnő sem mond erre semmi...
Én microzok a kezdetektől (ikrek és sajnos nem volt elég a tejcsi).
Most 6,5 hónaposak és köszönik jól vannak :-).
Napközben klassz a cumisüveg melegítő (amit inkább meghagyom az anyatejnek), de éjjel??? Kinek van arra ideje, ereje, h a 7-szeri ébredésnél, üvöltő gyereknél hosszú perceket várjon?
Így marad a Micro. Előre elkészített tapszert, éjjel (is) 750 W, nem forralva, utána összerázva, sikerült nem felébreszteni az ikertesót és apát.
Én így csináltam/csinálom.
Frissen csináld, ne melegítsd.
Tanács: minden reggel, este forralj vizet, tedd egy steril üvegbe, bögrébe, takard le és amikor újat csinálsz, a forralt vízhez csak hozzáöntöd ezt a kihültet és már adagolhatod is a tápszert a kb. 40 fokos vízhez.
Megromlik.
A forralt vizet viszont tárolhatod 40 fokosan (sterilezett üvegben), a kimért tápszerport pedig etetés előtt hozzákevered. Így azért gyorsabb.
Sziasztok!
Olyan anyukák segítségét szeretném kérni, akik tápszerrel eteik a babájukat.
Sajnos csak két hétig volt tejem, azóta tápszeres a babám, most hat hetes..
Az lenne a kérdésem, hogy ki hogy melegíti a tápszert.. most mi még minden etetéskor csináljuk meg frissen, de ez főleg éjszaka elég kényelmetlen, mert a baba fölveri az egész utcát, mire a táphoz jut..
Nem lehetne úgy, hogy megcsinálom a kész tápot, és beleteszem a melegítőbe, hogy a következő etetésig szépen 40fokon legyen a táp, és ha ébred a baba csak oda kelljen neki adni? Vagy így nem lehet csinálni, megromlik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- Lehet ízesíteni a tápszert?
- Az éjjel megmaradt tápszert reggel (7-8 óra elteltével) még oda lehet adni a babának?
- Lehet mikrohullámú sütőben anyatejet melegíteni?
- Tápszert lehet előre elkészíteni és hűtőben tárolni?
- Hogyan lehet a babát leszoktatni a ciciről (egészségügyi okok miatt) és rábírni, hogy tápszert igyon?