Hogyan lehet a memória párnát kimosni? (tudásbázis)
Köszönöm a választ.
Nagyjából ezeket írták mindenhol, ahova betévedtem : Nem mosható. Szellőztessük...
Max 600 fordulatot akartam írni..
Ezt írják a yatasbolt.hu oldalon:
"Az emlékezőhab párna belső magjának a tisztítása sajnos nem lehetséges, mert a memory foam alapanyag nem mosható, ha ennek ellenére mégis kimossuk, akkor szinte biztos, hogy sérül a párna cellaszerkezete és elveszíti pozitív tulajdonságát. A mosószeres mosást követően az emlékezőhab képessége is sérül, ezáltal a memory párna úgy fog viselkedni, mint egy normál hab párna. A háztartásban fellelhető különféle száraz tisztítószerek szintén tönkre teszik a memóriahabot, tehát ne alkalmazzuk az otthoni házi praktikák egyikét se. Próbáljuk inkább megőrizni az emlékezőhab párnánk tisztaságát úgy, hogy egy plusz huzatot húzunk a párnára és így távol tartva az izzadságtól és a nyáltól. A párnákon lévő eredeti, gyári huzatok szinte kivétel nélkül könnyen levehetőek és mosógépben, mosószeres vízben a gyártó által feltüntetett információs címke alapján a megfelelő hőfokon moshatóak. A belső magrészt szellőztetéssel, de nem tűző napfénynek kitéve át lehet szellőztetni, hogy a párna felfrissüljön és a kellemetlen szagok ezáltal könnyebben eltávozzanak. A közvetlen napfénynek kitett párna szerkezete szintén sérülhet az UV sugárzásnak köszönhetően, ezért inkább árnyékos, de jól szellőző helyre próbáljuk kitenni."
Keresgéltem, ezt találtam.
Hátha segítség....
Szilikonizált poliészter - 0,25 kg
Párna, plüssfigurák és egyéb textil kiegészítők töltésére alkalmas szilikonizált poliészter töltőanyag 0,25 kg-os kiszerelésben.
Lesz ami lesz alapon. Megrendeltem. 4 - 6 munkanapon belül szállítják...
Mosható, nem csomósodik....
Gyanítom a hosszabb életűre tervezzük, mosni : kímélő mosás. Max 60 fordulatos centrifugálás....
És valami jobb minőségű anyagba tölteni...
" A szilikonizált poliészter habosított poliészter golyókat jelent, amely alvó- és díszpárnák, plüssjátékok és egyéb textiltermékek jó minőségű töltőanyagaként ismert. Könnyen kezelhető, mosható, habos, „nem esik össze” idő előtt. Egy 40×40 cm-es párna a szilikonizált poliészter golyóból 25 dkg-ot igényel. Egy csomag 25 dkg-ot tartalmaz. Amigurumi figurák töltésére kiválóan alkalmas. "
Jó rég írtak ide.
Találtam memória párna " szivacs darálék " - ot. Nem moshatjuk. :(
Szerintem a szellőztetés kevés a higiéniához.
A hagyományos szivacs párnát van hogy havonta kell mosnom. És a száradásnál gyakran forgatom... Mert bizony a napon is nehezen szárad..
Én is párnahuzattal használom, és csak azt mosom, de már jó ideje megvan, és a párom izzadós fajta. Azért higiénikusabb a párnát is néha tisztítani. A takarókat is ki kell időnként mosni, hiába van rajta huzat.
A mosógépben van olyan opció, hogy kézi mosás, arra tettem be. Az is fura volt, hogy ebben a banga melegben nem száradt ki a közepe. Igaz, nem tűző napon volt.
ez szerintem max kézi mosásra értendő
kíméletesen = kézzel átnyomkodni max és nem csavarni
de én is úgy tudom, hogy azért van külön huzata, hogy csak azt kelljen mosni
én plusz párnahuzatot is teszek rá, így a sajátját is ritkán mosom
Biztosan volt hozzá tisztításra vonatkozó útmutató....
Nekem is vannak ilyen párnáim, hétvégén utána is nézek.
További ajánlott fórumok:
- Régi kádat mivel lehet kimosni, hogy szép fehér legyen az alja?
- Szerintetek, hogyan lehet kimosni a répa, sütőtök..stb foltot a baba rucijából? (megj.:hiába áztatom le rögtön...)
- Hogyan lehet pamut szabadidőalsóból a fűfoltot kimosni?
- Valaki használ memóriaszivaccsal "szerelt" párnát, megéri az árát, jobban, könnyebben lehet elaludni vele?
- Mi lehet az oka egy altatásos műtét után fellépő rövidtávú memória problémának?
- Hibás memória kártyáról le lehet valahogy menteni az adatokat?