Hogyan lehet a lakásból/házból a hangyákat kiírtani? (tudásbázis)
Szia! Én sütőport hallottam. Van aki erre esküszik.Egy próbát megér.
Sziasztok!
Társasház harmadik emeletén élünk 4 éve, soha nem találkoztam még itt hangyával. Egészen ma reggelig, a konyhapulton volt vagy 20!
Sikerült rájönni, hogy hol bújnak ki a konyha szekrény háta mögül egy résen, a vonulási útjukba tettem ki Raid hangya csapdát. Annyit elértem, hogy legalább máshova nem mennem, hanem szorgalmasan ki-be, ki-be, ki-be ebből a kis dobozból. Jó sok előjött, akármikor ránézek, 3-4 mindig érkezik-távozik.
Elvileg magukkal visznek a fészekbe valami mérget és mindnek kampec.
Tényleg használ ez?
Mikorra várható valami eredmény tőle? A dobozra az volt írva, 1-4 hét.
Előtte ecettel lemostam a pultot, hát azt kiröhogték :D
Igen olcsó de a természetre is ártalmatlan szer az ecet. Ha a hangyák vagy csigák vonulási helyét ecettel be fújuk vagy megöntözzük, onnan eltakarodnak.
Nálunk is volt,szórtam a bejárati ajtó küszöbéhez sütőport,miután felmostam hípós vizzel is,azóta nincs hangyánk.
Tud valaki olyan módszert, ami nem öli meg a hangyákat, de hatásosan távol tartja?
Olvastam fokhagymáról és levenduláról. Van valakinek ezekkel tapasztalata?
Egyébként azt hallottam, h a sütőpor a legbrutálisabb, mert megeszik, felduzzad bennük és belülről robbantja fel az állatot. Nem egy humánus megoldás..
Biztosan azokat nem írtja ki a csapda ,mivel az ő bolyukban több száz királynő is élhet,irtásukhoz bizony szakember kell és akkor sem biztos a siker.:(A napokban hallgattam a rádióban egy szakembert,nem nagyon van még ellenszerük,mivel csak a 90-es években jelentek meg nálunk.
Én úgy tudom, hogy ez a csapdás irtó csak a fáraó hangyák ellen működik.
Nekem pont ma fàjt 16500 Ft-ba, mert sajnos SOS kelett irtani es videken vagyis Velence.
Csapdakat rakott ki,amibe rakott vmit,a dolgozok ezt viszik be a kiralynonek es allitolag par nap es eltünnek.
De inkább kihívtuk a szakèrtőket.
nálunk sajna ez sem vált be :(
Igen, ez tuti jó módszer, bár ijesztő volt látni napokkal később a ház körül és a kertben a rengeteg sok elpusztult hangyát...
na ezt még nem próbáltam,bevallom most hallok róla először.Hol lehet ilyesmit beszerezni,mert gondolom nem minden üzletben árulják?
Van olyan, hogy hangyacsapda. Egy kerek doboz néhány lyukkal az oldalán és benne olyan illatú valami, aminek a hangyák nem tudnak ellenállni. Viszont nem csak megeszik, hanem beviszik a késleltetett hatású mérget a bolyba is és megetetik a többiekkel.
Nekünk a csótányirtó zselé után eltűntek, bár nem földszinten lakunk.
Sziasztok,mindenféle módszert amit eddig hallottam ,és vegyszereket is kipróbáltam,de hiába ugyanúgy előjönnek a kis bogárkák!
Tud valaki olyan hatékony módszert amitől a hangyák végleg eltűnnek?
Hogy mennyi időre tűntek el? Nálunk utána már nem volt több soha! (Nem kertesház)
Csak kiszóród a fahéjat és eltünnek a hangyák?
Mennyi időre ? Egész évben ?
Amikor nálunk a konyhába "begyalogoltak", a szomszédommal együtt hívtunk ki egy írtó embert. Csak a földön fújkált, és ellentétben a boltban kapható szerekkel, végre sikerült őket eltüntetni.
20% ecet elűzi őket ideig-óráig.Sajnos véglegesen csak a rovarirtó tudja száműzni.
A fahéj nélunk bevált. Utálják a szagát.
Hivass ki egy bogárirtó szakit, és következő tavaszig nem lesz gondod, ráadásul olcsóbb mint te maszek alapon egy vagyont költesz a használhatatlan cuccokra.
Minden tavasszal harcot vívok a konyhámban a hangyákkal. Tud valaki valamilyen házipraktikát ellenük ? Sütőpor kivételével , mert ezt már szeretik . Vegyszert nem szeretnék a mosogatóra , konyhapúltra !
Petróleum.Kicsit büdös,de tuti.
Kisgyermekem miatt semmi vegyifegyver nem jöhetett szòba így sütőport szòrtam az ajtòk alatti minimális résekbe(nagyon jòl be lehetett tömíteni a kicsi réseket vele) és nekem bevàlt.Ràadásul szerintem még pénzt is spòrolsz vele.
szórj egy kevés cigi dohányt oda ahonnan elő jön ez álítólag beválik
Így lehet, hogy nehéz lesz... :(
További ajánlott fórumok: