Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan kezelitek a lusta munkatársakat? fórum

Hogyan kezelitek a lusta munkatársakat? (beszélgetős fórum)

2021. máj. 22. 07:17

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

Lehet rosszul fogalmaztam. Nem akarom én őt megváltoztatni vagy főnök helyébe lépni. Egyszerűen az igazságérzetem túl nagy. Egyrészt én nem unatkoznék feltűnően, másrészt nem hangoztatnám, hogy sok a munka, ha nyilvánvalóan nem az. Nem tudom, hogy hogy változtassam meg a hozzáállásom, hogy ne zavarjon a viselkedése. Én örömmel elvégzem a saját munkám, azt se bánnám, ha az övét is nekem kellene csinálni. Csak ne sóhajtozna állandóan! Csendben internetezzen akkor.

Ez nem olyan kör, ahol motiválni lehet. Már a feladat jellegénél fogva sem.

15. Detta2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 21. 20:51
Motivációkkal csodákra vagyunk képesek :)
14. Altair
2021. máj. 21. 20:30

Ha nem nekem kell megcsinálom a másik munkáját, akkor nem érdekel.

Férjemnél most megy leszázalékolással nyugdíjba egy olyan, aki helyett bizony dolgozni kellett. Minden napra előírt munkamennyiség van egyénenként, ami teljesíthető. Az se ment neki. Eltűnt órákra beszélgetni, kávézni, shaftelni. Ezzel nem lenne gond, de nem volt kész sokszor a munkájával. Elkevert, elfelejtett, és rosszul csinált dolgokat. Rendszerint hamarabb le is lépett. Nap végére kiderült hiányosságokat és durva bakikat az ott maradt, időben végző munkatársaknak kellett korrigálni rendszeresen. Így akár órákkal tovább bennt maradtak. Legalább kaptak érte túlórát, de a f.sz akar estig ott ülni másnak a hülyesége miatt.

A vezetőség felé először férjem jelezte, mert régóta fenn állt az állapot. Ő is szívott miatta sokat. Fontos, hiányolhatatlan dolgokat is elhagyott az illető, és kritikán aluli a munkamorálja. Kisfőnök el akarta tussolni, de a férjem felvetette, hogy akkor ő szívesen távozik. Azt nem akarták, hiszen jó munkaerő, ért a szakmájához, jobban, mint régen ott dolgozók.

Így jöttek a beszélgetések, a segítségnyújtás stb a munkavállaló felé, de semmi nem használt. Nagyon humánus módon, naaaaagyooooon megsegítve távozik. De ha nincs, aki jelzi, akkor még közveszélyes helyzetek is kialakultak volna ott.

2021. máj. 21. 19:17

Én nem vagyok hajlandó azzal foglalkozni, hogy más mit csinál meg és mit nem.

Nem az én feladatom eldönteni, hogy lusta e vagy sem.

Én elvégzem a dolgomat, ha kérik segítek, ötletelek, és sokszor mások helyett is dolgozok.

Emellett, mint itt sokan tudják dohányzok is, azaz lemegyek cigizni naponta háromszor, ellenben nem ebédelek, nem eszek, max. egy sütit munka közben, de ritkán, illetve a kávémat is az asztalomnál fogyasztom el, amit még megfőznöm se kell csak melegíteni.

A főnököm, ha bent vagyunk, akkor egész nap rálát a gépemre, azaz látja, hogy mit csinálok. Elégedett a teljesítményemmel még ho-ban is, mert látja, hogy mit végzek el.

A lusta kollégával pedig annyit foglalkoztam, hogy a főnököm időnként érdeklődik, hogy ki, hogy érzi magát, van e valakinek gondja valakivel? És egy ilyen kérdésre azt mondtam, hogy mindenkit kedvelek, de x-el nem dolgozok szívesen, mert minden munkáját lepasszolja utána meg azt mondja, hogy rám vár.

Ezt már többen sérelmezték, így tudja, de nem tesz semmit, csak annyit, hogy nem kéri számon rajtunk, hogy miért nem csináltuk meg x munkáját.

Hogy x-nek mond e valamit, az meg az ő dolguk...

12. timycat (válaszként erre: 8. - Amaunet)
2021. máj. 21. 15:45

Pontosan!

Nálunk is volt egy nő, mindenki meg volt tőle halva, hogy úristen mennyit dolgozik, reggel 7kor már ott van este 6 előtt nem megy haza.

Aztán új vállalatirányítási rendszer lett, teljes monitorozható lett a munkája és kibukott, hogy a cég "bezzeg munkavállalója" a gyenge láncszem. Az amit ő napi 9-10 órában megcsinált, idegeskedve, azt most egy srác kisujjból kirázza napi 5 órában, így kapott más feladatokat is, de még emellett is jut ideje beszélgetni, téblábolni.

A fenti példa miatt sem szeretem mikor a munkavállalók elkezdik egymás munkáját értékelgetni.

2021. máj. 21. 15:22
Legyél húzóerő! Amikor elkerültem az egyik munkahelyemről, meglepődve hallgattam az egyik kollégámat aki rólam ezt mondta! Húzóerő vagyok és a csapat szét fog esni! Így is lett! Nem volt aki motivàlja őket. A hülyéskedésem, a lendületem, az, hogy össze lehetett velem dolgozni, jól kiegészítettük egymást, úgy néz ki a leglustábbakra is hatott! Próbáld meg! Én szeretek pörögni a munkahelyemen, de mindig van egy kis idő másra is. Mindig úgy csinálom, hogy másnak is legyen, ne szakadjon bele. Ilyen kis apró kompromisszumokat szoktam velük kötni. Pl.: ha még ezt, meg azt megcsináljuk, akkor x időre végzünk, kimegyünk kávézni, sütit enni, stb... ráérünk visszamenni, nem kapkodunk...felosztjuk, hogy ki mit csináljon, hogyan hatékonyabb legyen és pörgősebb! Aztán ráérünk lazáskodni, meg munka végét vàrni. Azt gondolom, minden nagyképűség mellőzése nélkül elmondhatom azt, hogy velem szeretnek dolgozni! Ezt próbáld meg! Vagy hasonlót. Egyénileg dolgozunk, de mégis csapatban! Én így szeretek dolgozni!
10. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 21. 14:56
sehogy,ez a főnök dolga,nem a kollégáké
9. Bibiee (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 21. 14:31

Motiváld azzal többet elérsz nála, mint ha ignorálnád.

Amugy milyen feladatkörben dolgoztok?

Az is lehet, hogy egyszerüen a karakteréhez nem való ez a munka. Válts perspektívát! :)

8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 21. 14:26

Leállítanám azzal, hogy "Bocs, nekem még sok dolgom van, nem tudok rád figyelni!"

Nem tudom milyen munkakör, mekkora cég, de általában van egy éves (féléves) teljesítmény értékelés. Ott ki fog bukni a lustasága (ha van ilyen).

7. timycat (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 21. 14:24

Kívülről én is ilyen vagyok, a reggel 8, hát nem emlékszünk arra az időre amikor megvolt. Fél 9-et merek garantálni, óvatosan.

A tulajdonos a közvetlen és egyetlen főnököm, ritkán látjuk egymást, amit kér megvan, amit meg kell csinálni megcsinálom, igaziból ha nem történik semmi, minden megy észrevétlenül a maga útján, az azt jelenti hogy jól dolgoztam. Szerencsére (na meg valószínűleg nekem is köszönhető) ez tart egy ideje már.

Amikor meg bele kell állni valamibe akkor meg beleállok és ha kell átmegyek bármin és bárkin, de a munkámat a dolgozók 99%-a nem látja. Csak azt, hogy na már megint késett, már megint 1,5 óra volt az ebéd és még kávézgat is.

Nem tudom mi a munkaköre a kollégádnak, de van néhány munkakör ami nem látványos, aztán ha valaki olyan típus bent nem is hatékony és látványosan nyüglődik, aztán hazamegy, de a kis kerekek forognak a fejében és korszakalkotó ötletek tudnak jönni pl fogmosás közben.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Timycat)
2021. máj. 21. 14:11
Szerintem sok ilyen van országszerte. 😀
5. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 21. 14:10
Ismerjük egymást? 😉
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Lávli*)
2021. máj. 21. 14:08
Helyileg máshol van.
2021. máj. 21. 13:38
Sajnos sok főnöknek elhomályosítja a seggnyalás a látását. Tapasztaltam.
2021. máj. 21. 13:22

Kezelje a főnöke!

Remélhetőleg nem vak.

2021. máj. 21. 12:25

Hogyan lehet ignorálni a lusta embereket, akik egyébként közvetlen munkatársaink?

Nem az zavar, hogy alig csinál valamit, hanem az állandó sóhajtozás, feltűnő unatkozás, és hogy még hangot is ad ennek. Másik szavával meg persze azt mondja, hogy mennyi a munka. De azért folyton késik, elmondja, hogy már menne haza és ideje korán, hogy már ma nem csinál semmit.

Mit lehet ezekre mondani, hogyan lehet reagálni? Beszólni se akarok, de a lovat se adni alá.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook