Hogyan készülsz/készültél fel a terhességre? (beszélgetés)
Mi 1évig próbálkoztunk mire összejött...
nem is akárhogy:) nagyon akartuk mind a ketten rávoltunk görcsölve, addig semmi nem történt, aztán úgy döntöttünk egy idő után hogy akkor most éljük az életünket majd jön ha aar, hát egy egy hetes buli alkalmával amikor nagyon jól éreztük magunkat össze is jött a baba...
tényleg igaz, hogy nem szabad görcsösen akarni, mert akkor tuti nem jön:)
persze azért ha évek alatt nem jön, akkor érdemes egy kivizsgálás:)
én sem szedtem előtte semmit, csak a teszt után kezdtem el szedni:)
Szerintem is az lenne a legjobb, ha nem is gondolna rá az ember lánya, na de hogy lehet ezt kivitelezni???
Annyi rosszat hallani mostanában, amit egyszerűen nem tud az ember a füle mellett elengedni csak úgy...
Én egyszerüen szedtem a terhes vitaminokat,és kizàrtam az étrendemböl a veszélyforràsokat mint a füstölt lazac,cigaretta füst,cola stb...
Persze nem kiméltem magam,ugyanugy nagy bevàsàrlo szatyrokkal jàrtam,takaritottam föztem,amig birtam.
Saját tapasztalat: minél görcsösebben akarjátok, annál nehezebben fog bekövetkezni.
Huszonévesen semmi ok az aggódásra!
szerintem csak akkor kell figyelni a folsavra ha hányingeres hányós az ember,nem biztos hogy csak a terhesség miatt van-mert olvastam itt a kismamiktól hogy a túl sok miatt voltak ilyen kellemetlenségeik,vagy vitamint váltottak.a multivitaminnak lényege az lenne hogy benne van a napi adag majdnem egésze-a maradék az étellel biztosan bekerül.
én nem voltam semmilyen vizsgálaton,nem szedtem előre vitamint se. úgyhogy 12 hetesen csináltak egy rákszűrést is.persze ezt lehet jobb lett volna előtte de bajt nem okozott.igazából azt mondta a dokim-jobb is hogy nem voltam előtte meg az első hetekben nála,csak teszteltem-kihagytam az izgulós részt hogy látszódjon valami az ultrahangon és elkezdjen verni a pici szíve-és ugye előfordul hogy korán elmegy mert valami nem oké-és az jobb ha csak úgy éli meg az ember hogy késett a mensije.szóval dokinő szerint kihagytam az izgulós részt és az jó a babónak és a kismaminak is.az idegeskedés miatt sok ismerősömnél késett a baba:(
ében, ezek szerint Elevit mellé már nem kell folsav?
amúgy csak kíváncsiságból...ti voltatok valamilyen kivizsgáláson terhesség előtt?
Sziasztok!
Én elevitet szedtem a fiammal és nem volt gond vele! 3300 g-mal született, tehát nem lett óriásbébi!
Sziasztok!
Először is sok sikert kívánok minden leendő anyukának!! :))
Csatlakozok Kittycathez.
Én is szedem a vitaminokat és méhpempőt,ezekívül most kezdem el a Folsavat.
Reméljük hamarosan meglátogat a gólya :)
Nagyon gratulálok Kittycat!!
Mindenkinek sok sikert kívánok!!
Szép napot, sziasztok!
no igen... :)
mondjuk mi még nem kezdtünk bele kooonkrétaaan..., de decemberig felkészülök, megerősödök, aztán...hajrá ;)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan érjem el, hogy 18 év után is tetsszem a páromnak, ha a terhességek miatt elhíztam?
- 12. hét utáni terhességmegszakítás hogyan zajlik, kinek mik a tapasztalatai, valamint mennyi időre rá esett újra teherbe?
- Hogyan lehet "eltitkolni" a terhességet a 12. hétig?
- Terhesség alatt hogyan veszem észre, ha megfertőződtem a toxoplazmózissal?
- Ti hogyan éltétek meg a terhességet?
- Ki hogyan "leplezte" a terhességét?