Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? (tudásbázis)
Köszönöm a tippet ! Nagyon jó lett!!!
Van, aki használ lestyánt a májgaluskához?
Most látom, már betettem korábban.
Ez a változat tényleg finom.
[link]
Ma újra készítettem májgaluskát, de a belseje kemény maradt. Mi lehet a gond?
A májgaluska elviselő az apróra vágott petrezselymet vagy lestyánt. Nem az íz, hanem a látvány kedvéért tesszük bele. Fontosak az arányok.
Köszi a választ!Még valami.Van aki csak lisztet rak bele.Van aki zsemlemorzsával késziti.Én mind a kettőt rakok bele.Szia!
Köszönöm, éppen ezen gondolkodtam, hogyan is készítettük otthon régen, valamikor.
Elloptam a linket, köszi! Egyébként én sem szoktam bele semmi zöldet pakolni, nem tudom miért, de az nálam nem be! :))
Ó bocsánat,a reszelt fokhagymát elfelejtettem ide írni,igen azt is teszek bele.
Mint annyi minden más,ez is "szájíz" függő.Én csak borsot,fűszerpaprikát és pici delikátot teszek bele.Sajna a zöldféléket nem kedvelem benne,ugyan úgy ,mint a grizgaluskában sem.Hiába ez vagyok én.De nyilván eredetileg kell bele valamilyen apróra vágott zöld féle...annak vagyok híve,hogy a máj íze legyen domináns.
Jó volna megismerni a sváb májgaluska receptjét, főleg a fűszerezése miatt ! Ismeri valaki?
Májgaluska petrezselyem helyett lestyánnal fűszerezve: Isteni !
májgaluska levest ki készít és hogyan? Főleg a fűszerezés érdekelne....
Köszönöm az elérhetőséget !
Így készítem, de ez ipari mennyiség, a később felhasználandót le lehet fagyasztani.
[link]
A lestyán is hasonló leveles zöldfűszer mint a petrezselyem, vagy a zeller. Apróra vágva lehet használni. Én nem szoktam, eléggé intenzív íze van, ha még nem használtad, először csak óvatosan tedd!
Keress rá a net-en!
Grízgaluska:
2 db. tojás felverve, csipet sóval, és pontosan 12 csapott teáskanál búzadarát kavarj bele!
Hagyd pihenni fél órát, órát. Amikor szaggatod, a víz ne lobogjon, csak csendesen forrjon.
Ha feljött mind a víz színére, utána még kb. 5-6 percig főzd, hogy a közepe is puha legyen!
Van, aki a fehérjét külön felveri habnak, és úgy kavarja hozzá. Gondolom ez nagyobb családnál, vagy konyhán oké, 1-2 tojás esetében nem tudom, hogyan működne a habverés. :))
ma ünnepi leves kell főzni a névnapi ebédre. Májgombócot kérnek bele, sok fűszerrel petrezselymesen vagy "lestyánosan" ! Ez mi és hogyan?
Végigolvastam itt a recepteket , de Tiéd a TUTI én is így szoktam készíteni . :)
Most ismételten a májgaluska a kérdés, de zöldfűszerekkel készítve. Van-e valakinek jó receptje lestyánnal, zellerzölddel és kaporral? Esetleg más érdekes zöldfűszerekkel?
Mosz a jó grízgaluskához kérnék segítséget...
Ja ,és pici lángon fedő alatt főzzed amig jól megdagad,magától megfordul a vizben,kb?20percig főzzed
25dk pulykamáj elkaparva,vagy pürésitve,1tojás,12dk búzadara,1 ek.liszt fél dl olaj,és egy mokkakanál sütőpor,só bors,majoranna,petrezselyem.fél órát állni hagyod,és teáskanállal szaggatod ki külön sós vizben.Levesbe ne szaggasd mert megdagad benne annyira hogy a lé eltűnik
májgaluska készült kacsamájjal. igen érdekes íze volt.pedig hagyományosan készült
májgaluska szárítva lehetséges-e ?
Igen-igen.
Én is így készítem!
További ajánlott fórumok: