Hogyan kell narancshéjat kandírozni? (tudásbázis)
Persze, saját termés a naracsfarmomról.
Bármit eszel, bármit veszel a boltban, zöldséget, vagy sok vacak cuccal etetett állat húsát, vagy akár a tusfürdőd, a krémed. ... Ez a narancs már nem sokat dob rajta.
Ahogyan én csinálom, ha gyorsan kell:
4 buci narancsot jól lesúrolok, héját ollóval felcsíkozom, majd apró kockákra vágom(hagyhatod csíkokban is, attól függ mire használod) annyi vízzel felengedem, amennyi ellepi. Kb. 2-3 percig főzöm, majd leszűröm. Ezt a műveletet 6-7 szer megcsinálom. Az utolsónál megkóstolom, ha csak enyhén kesernyés, akkor abban a vízben főzöm kb. 10 percig, majd belerakok 3 púpos evőkanál cukrot. Ezután addig főzöm, míg szinte a lé elfő róla.
Vigyázni kell, le ne égjen.
Ha sütibe használod, a műveletnek itt vége.
Ha csemegének szántad, akkor leszűröd, egy kicsit hagyod szikkadni, majd kristálycukorba megforgatod az egészet és kiteríted száradni.
Sok sikert!!
Saját termés,vagy bio van?Remélem nem akarod mérgezni a családot,mert a boltinak nem szabad a héját felhasználni.Se a citromnak se a narancsnak.Gombaölővel van kezelve,ami a pórusokból kimoshatatlan.A hálósra rá is van írva,hogy a héj nem fogyasztható.
Nekem a citromhéj miatt van citromfám.Tudtomon kívül is sok mérget megeszünk,direkt nem etetem.
Ha valaki kandírozott már narancshéjat, légyszíves írja le, hogyan kell.
És tudom, a googliba már megnéztem, de sok variáció van, és csak azért kérdezlek meg titeket, hogy van-e tuti jó, bevált recept. :D
További ajánlott fórumok:
- Tudom, hogy fogynom kell, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.
- Hogyan kell túlélni egy szakitást 8.év után?
- Hogyan kell a naplóba színes betűket írni?
- Hogyan kell megbocsátani?
- Szerintetek ciki ha a párunknál vagyunk pár napot és hát...nagy WC-znünk kell?:D Ki hogyan kezeli ezt?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..