Hogyan kell meg tanítani a kutyának, hogyhozza vissza a labdát, botot? (tudásbázis kérdés)
Aztaaa. :D
Érdekesek az állatok!
képzeld nálunk pedig a kutya kapott egy pórázt (még új a kutya alig volt nálunk3 napot amikor kapta a pórázt) és nem akarta hosználni el is rágta aztán a macska odajött hozzám beleakasztottam az ő bolhanyakörvébe és engedte hogy sétáltassam és most minden nap megyek a macskával aztán a kutyával is egy keveset de vele úgy jövök vissza hogy én cipelem .
Hallod olyan irigyek egymásra hogy az már borzalmas
Volt egy kis kulcstartóm,mindig azt halászta ki a táskámból!Levetettem neki,és azzal játszott!
Dumáltam neki,hogy hozza vissza...gondoltam úgy sem érti.Elkezdtem dobálni,futott érte,látta,hogy lusta vagyok felkelni,így visszahozta mindig!csúcs volt :)))
Két labdával. Amikor az egyiket visszahozza és már egészen közel ér, dobd el a másik labdát. El fogja engedni az előzőt. Ha már így megy, vissza lehet térni az egylabdás játékhoz. Rá fog jönni a kutya, hogy muszáj elengednie, ha azt szeretné, hogy újra eldobd!:-)
Ereszd parancsot úgy a legkönnyebb talán, hogy mondod a parancsot (csak egyszer, határozottan), és vedd el a labdát, de adj helyette valami kaját, amit szeret. Meg fogja tanulni gyorsan.
Amúgy ha van rá lehetőséged, érdemes elmenni egy kutyasuliba. Mindketten jól érezhetitek magatokat, sokat tanultok, általában nagyon jó fej társaság verődik össze. érdemes!
Reflexből futnak az elhajigált dolgok után. Na de hogy vissza is adja, az egy másik sztori.
Amikor az ember eldobja a valamit (pl. botot), akkor mondja azt, amikor elindul érte a kutyus, hogy hozd vissza!
Amikor meg visszaszaladt, akkor próbáljuk kivenni a szájából. Ha odaadja minden nélkül, akkor jól meg kell dícsérni. (ja, miközben elvesszük a szájából, akkor mondani kell, hogy "kérem", vagy hogy "add ide szépen") Ha nem, érdemes bevetni a finom falatokat.
Szia. Nekem fehér törpe schnauzerom van..Tudom, hogy okos kutyák, és hogy vissza is tudják hozni a labdát, és sok dologra megtanithatóak, mert a családunkban tenyésztik is, és már nem ő az első..De őt most én kaptam, 17 éves vagyok, és én szeretném megtanitani...Már 10hónapos,,,késő, hogy megtanitsam, hogy hozza vissza a labdát, és hasonlókra? Ha nem , akkor hogy csináljam? mert nem nagyon akarja...néha a szájába veszi, viszi picit, de annyi..
köszi, ha segitesz:)
Szia Alexa77!
Segitségedet kérném. Németjuhász kutyám van nagyjából szófogadó, de mindenáron be akar jönni a lakásunkba, már bekilincsel ha nem zárom az ajtót. Hogyan tudnám erről leszoktattni véleményed szerint. 1,5 éves szuka én adok neki enni, idáig fiam vitte oktatni, de ő elköltözött, így rám maradt most, és talán féligse kiképzett kutyus. Én már idősebb vagyok 6x-en felüli,nem tudom vállalni a kiképzési procedurákat, de szeretném ha szótfogadna nekem.
Van-e tanácsod a részemre, azt köszönettel fogadnám
Az aportírozást zsinóros labdával kell megtanítani annak a kutyusnak amelyik magától nem jön rá,hogy is kell így játszani...
Húzni kell előtte a zsinóros lapszit és ha elkezdi kergetni meg kell dicsérni,ha ez már jól megy akkor először piciket lehet neki dobna és futni vele együtt labdával a szájában,majd ezután rávezetni arra,hogy hozza vissza.
nekem egyik macskám is simán apportírozik labdával, egérkével, fadarabbal. nem is kellett tanítani, magától jött rá, hogy ez jó játék.
szóval szerintem ez a kutyánál is csak intelligencia és kedv kérdése. a gazda részéről meg türelem és odafigyelés. esetleg kutyaiskolába is el lehetne járni.
Igen nagyon gyorsan tanulnak a dícséret és a falatka hatására.A bernim megtanulta,hogy csak akkor veszi el az ételt,falatkát ha azt mondom tied,ott tartom az orra előtt és fegyelmezetten ül ,persze folyik a nyála.Olyan édes,pedig már öregszik.8 éves lesz.
Alexa!Nem tudod meddig élhetnek a bernik?Az ugatásából hallatszik,hogy öregszik.
Köszönöm a válaszokat!
Foxi keverék kutyám van, nagyon szeret játszani, a labda után szalad, sőtt vissza is jön hozzám, hogy dobjam neki, mert ő játszana, de a labdát nem hozza vissza, így nekem kell mennem érte.
Még csak 2x játszottunk, remélem kialakul benne, hogy visszahozza a labdát.
További ajánlott fórumok:
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Ti mennyit és mit adtok enni egy felnőtt németjuhász kutyának?
- Mitől lehet véres vizelete egy kan kutyának?
- Mit vettél kezdő kutyának?
- A tapasztalatlan férfiakat tanítani kell?
- Kis mozgásigényű, közepes testű kutyát szeretnék segítő kutyának