Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell készíteni az Ikea éttermében a lazac mellé kapott szószt? fórum

Hogyan kell készíteni az Ikea éttermében a lazac mellé kapott szószt? (tudásbázis kérdés)


16. 2104cc91e8 (válaszként erre: 15. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 22:53

Húúúú, de jóóó, nagyon szépen köszönöm, nagyon szeretjük a lazacot, de csak egyféleképp tudom elkészíteni:)

Köszönöm szépen és jóéjt kívánok:)

15. zebracsikó (válaszként erre: 12. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 22:33

itt találtam meg, leírja a gravad lax, azaz pácolt lazac készítésének módját a hozzá adandó szósszal együtt

[link]

14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 20:54
Ügyes vagy és köszönöm:)
2009. júl. 13. 20:38

én a cukor helyett mézet, az ecet helyett citromot használtam és egy kevés citromhéjat is belereszeltem.

Nagyon finom lett!!

12. zebracsikó (válaszként erre: 11. - 2104cc91e8)
2009. júl. 13. 20:37
a neten találtam rá
11. 2104cc91e8 (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 20:35

Szia! Köszi, hogy ide is beírtad:)

Honnan sikerült megszerezned??

2009. júl. 13. 19:04

Hozzávalók:


1 dl édes, svéd mustár

1 ek francia (sötét) mustár

2 dl étolaj

2 ek cukor

1 kiskanál só

1 csipetnyi fehérbors

2 dl apróra vágott kapor

1 ek ecet

9. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 18:56
megvan a neve: Gravad Lax szósz
8. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Gyöngyi)
2009. júl. 13. 18:55
köszi, ezt jó tudni (legközelebbre)! A nevét esetleg nem tudod? Hátha akkor a neten megtalálnám. Most már nincs időm elmenni az Ikeába.
2009. júl. 13. 18:53

Talán mustár, citrom, kapor lehet benne

Savanykásabb jellegű

Ez nem az, amit a húsgolyó mellé adnak.

2009. júl. 13. 18:51
A "közért" részben a bisztró mellett lehet kapni tasakban, csak fel kell főzni tejszínnel.
2009. júl. 13. 18:49
Nem ugyanaz a szósz,mint a gombóchoz adnak?
4. ében11 (válaszként erre: 2. - Zebracsikó)
2009. júl. 13. 18:40
de nincs neve a szósznak?vagy valami hozzávaló nem érződik ki.így nehéz elkészíteni.
2009. júl. 13. 18:30
Milyen az ízvilága? Édeskés, sósabb? Vagy milyen? És mennyire sötét? (csak mert van egy tippem.:))
2009. júl. 13. 17:48

Az Ikea éttermében szoktam enni lazacot, salátával adják, 2 vékony szelet halsús és mellé egy barnás-sárgás színű finom szószt adnak.

Valaki ismeri?

2009. júl. 13. 17:46
Hogyan kell készíteni az Ikea éttermében a lazac mellé kapott szószt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook