Hogyan kell a szegfűfát, vagy más néven a gránátalmát gondozni? (tudásbázis)
Hát már nem kicsi, mert több mint egy méter, legalább l.7o, és nem tudjuk levinni a pincébe.
Akkor egy életem, egy halálom kiültetjük.
És takarjuk. Köszi
Hát egyenlőre a mienk is dézsában van, de nem törpe az biztos, mert már kinőtte a pincét.
Mit gondolsz kiültessük?
Szia! Kertészetben dolgoztam pár évig, onnan a tudásom, és a tanulmánnyimból + saját tapasztalat. Létezik többféle belőle.
Nekünk törpe van, amit dézsában tartunk, ez fagyérzékeny fajta, télre lecipeljük a pincébe, és csak annyi vizet kap hogy éppen életben maradjon, pihentetjük. Kora tavasszal fel, jó alapos visszavágás, esetleg átültetés, a földjének felfrissítése, aztán egész nyáron hetente tápoldatozás. Nekünk ez bejött, szép dús, sokat virágzik, igaz a termése jelentéktelen, de a virágai nagyon szépek, igaz kisebbek, mint a sima nem törpe fajtáké.
Elég igénytelen növény, sok törődést nem igényel. A szomszédunkban kiültetve van sima, nem törpe, ennek sokkal nagyobb virágai vannak, és Ők semmit nem csinálnak vele, csak van és nagyon szép így is!
Köszönöm a hozzászólásokat.
Nem tudom a mienk magról kelt-e, vagy nem.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet gránátalma okozta elszineződést eltüntetni a köröm alól?
- Mit lehet kezdeni a gránátalmával?
- Olyan vagyok mint egy gránátalma, kívül kemény páncél belül...
- Hol lehet venni 100%-os gránátalmalevet? Gyógyszertár?
- Kaptam egy csomó gránátalmát és mangót, mit lehet belőle csinálni?
- Hogyan lehet gránátalma vörös hajat rézvörössé tenni?Tegnap festettem és nem tetszik