Hogyan frissítsem fel a turkálóban vásárolt blézert, ha nem lehet mosni? (tudásbázis)
Nem , nem úgyse lesz jó. A melegtől és a nedvességtől ugyanúgy összeugrik.
Azt hiszem inkább csak valami szárazzal tudsz próbálkozni. Vannak valami tisztító spray-ek, amiket ráfújsz és egy ruhakefe segítségével átkeféled.
Hát azért az mégis más!
És teszek a vasaló alá zsebkendőt!
CSak kíméletesen!
ebben lehet igazad!:(
ahová én járok, ott egy kabát, blézer tisztítása 890 forint...
szóval annyira nem gáz!
De most jutott eszembe, hogy a hugommal mi is vettünk egy ilyen selyem béléses gyapjú kabátot neki a múlt héten...és ma már az volt rajta...és abszolút olyan volt mint az új!
csak annyit kérdeztem hogy mindent kimosott -e már, és azt mondta hogy igen......szóval ,ezek szerint a kabátot is, mert én nem éreztem rajta a "turit"...
de hát sose lehet tudni, sajnos!:(
Én is erre gondoltam!
Szerintem ez jó megoldás!
Majd veszek vasalófolyadékot!
Köszi!
akkor tényleg próbáld meg a patyolatot!
én a gyapjú pulcsikat is a mosógépben mosom, min. hőfokon, 30 percen.
még nem mentek össze!
(de ifjú lánykoromban sikerült nekem is a gyapjú kabátom kimosni 50 fokon, és landolt is a kukában!:(
azóta megtanultam...de azóta nem is volt sose vészhelyzet!;) )
Imádom ezeket a szerzeményeket, főleg ha márkás!
Ez a kabátka Mexx!
esetleg ha átvasalnád gőzölős vasalóval (jó sok gőzzel) ?
a vasalóba tehetnél vasalófolyadékot, azoknak jó illata van, lehet, hogy elnyomná a turi szagot.
(de szerintem ez a turi szag egy idő után magától is kimegy, ha szellőzteted a ruhát)
Már szellőztettem is 2 napig az erkélyen.
Talán átgőzölöm vasalóval!
Most hogy írtad, megnéztem az egyik új szerzeményem!!
Ez egy gyönyörű , csíkos N..t blézer, és ezen is rajta van az áthúzott dézsa!;) ,de én már kétszer is kimostam, mert szerdán meg lekávéztam!:(
Ezt nem lenne jó kimosni, mert TILOS! (EZ van a cimkén)
Ugyanis a bélés selyem, de maga a kabát anyaga gyapjú, tehát mosás után a bélés kilógna, mivel a gyapjú kicsit összébb menne!
Még gyapjúmosóval sem merem!
Az a lényeg, hogy a cimkén rajta van az áthúzott dézsa, tehát tilos mosni!
Egyébként nem piszkos, csak az illata miatt szeretném felfrissíteni!
Szia!
mivel én olyan munkakörben dolgozom, hogy jó ha elagance járok, elég sokat benézek a nagy , vállfás turikba, és elég sok blézert, blúzt, szoknyát, nadrágot, kösztümöt vásárolok ott.
Én sose viszem tisztítóba őket!
nekem ami bevált:
mikor hazajövök beáztatom őket kézmeleg ,öblítőszeres ,-pici mosószeres vízbe.
Ebben áznak kb fél-1 órát.
aztán simán berakom a mosógépbe általában 40 fokra.
(ha csak 30 -t enged az anyag, akkor csak annyira!)
mikor lejár a mosógép, akkor azonnal vizesen vasalom, gőzölve, és utána vállfán szárítom meg.
Nekem minden blézerem megcsodálják, mert divatosak, szépek, színesek..de azt nem tudják hogy tök olcsón veszem őket!!!;)
és ami fontos: még egyetlen egy sem veszítette el a formáját!!!
(jó tanács: ne vegyél olyat amiben nincs bélés, mert annak tényleg elveszhet a formája mosás-vasalás közben!)
szívesen adok még tanácsot! De próbáld ki ezt! jó lesz hidd el!!
(az első áztatást, én csak a "turi-szag" ellen csinálom, mert az első mosás után is azért még érezhető egy kicsit a szag!)
DE nem szeretném patyolatba vinni!
Itthon?
További ajánlott fórumok:
- Jársz turkálóba?
- Hiszti a turkálóban és utána egy napig - mi a véleményed erről az esetről?
- Szeretsz turkálóban vásárolni?
- Milyen ruhát vásárolsz szívesen turkálóba?
- Hetek óta tanulok. Most is kéne. Hogy frissítsem fel magam szellemileg, de gyorsan?
- Régóta van jogsim, ám nem használtam eddig ki. Lehet újra oktatóhoz járni, hogy frissítsem a tudásom?