Hogyan értessem meg a párommal, hogy az életmód, amit folytat nem jó, és senki nem viselné el? (beszélgetés)
Más dolgában sokkal könnyebb tanácsot adni,ezt mindenki tudja. Én is azt mondom, hogy hagyd ott.
Annak ellenére írom ezt, hogy hasonló "cipőben" járok, csak én 53 éves vagyok. (ami állítólag nem látszik még és nem is érzem magamon)
2012 szept. 15. óta van egy kapcsolatom, egy 49 éves férfivel. Interneten ismerkedtünk meg. Ő 100 km-re lakik tőlem, albérletben, bejelentett munkahelye nincs, egészségügyi szolgáltatása nincs, nem tudom nyugdíja lesz-e valaha. 12 éves korában meghaltak a szülei, 8. kerületben nőtt fel, igazi vadember. (hosszú hajú rocker).
Nekem van egy kiépített életem, munkám, mindenem meg van, ami kell egy embernek, csak valaki hiányzott. Jött Ő és valamiért megtetszett. Talán a "lazaságáért". Általában én járok hozzá, mert neki nincs nagyon pénze utazni, bár ott bevásáról, együtt főzünk. Mindig kitakarítom nála a heti koszt, kimosok...stb. Sajnos rengeteget cigizik és a víznél jobb szereti a sört. Tudom, hogy nagyon szeret és fontos vagyok neki, de kb. havonta bekattan és akkor nagy vitáink vannak. Ő már nem változik és Isten után ő az első és olyan nincs, hogy mi, csak ő...Prábáltam vele 3 szót megtanítani, de nem ment. Ezek a szacvak: kérlek, bocsánat, köszönöm. Lehet, hogy sokat vártam el tőle?
Sokat gondolkozom, hogy miért is vagyok még vele. Úgy érzem, ez a küldetésem, hogy fenntről az anyukája megbízott, hogy vigyázzak rá, próbáljam finomítani a "skorpio" természetét.
Sajnos úgy érzenm hogy én pedig ebben a harcban elvesztem önmagam. Tud valaki segíteni? Tudom a választ: hagyjam el én.
Igen, igaza van, mikor csinálná, ha nem így fiatalon! Pont a legjobb kor nekilendülnie.
Egy baj van ezzel csak.. eltelik pár év, és nyálát csorgatva fog otthon gubbasztani, mert annyira leépül. De csinálja csak, ha neki ez fontosabb, mint te vagy a szülei. Úgy teszi tönkre magát, ahogy szeretné.. ha te meg vele maradsz és hagyod, akkor neked is szíved joga a saját életedet tönkretenni.
Erről van szó. Te felnőttél, ő is felnőtt. Te kinőtted a punk hülyeségeket, ő nem. Ő ilyen felnőtt lett, egy egyre jobban züllő alak. Már nem illetek össze, ennyi.
Mire ő ezt "kinővi", vagy már nem fogja "fiatalnak érezni magát" (ha egyáltalán bekövetkezik ez valaha), addig te egy hozzád hasonló értékrendű valaki mellett boldog családanya lehetsz, akár! Vele meg kínlódjon más, akinek pont annyi esze van mint neki!
Ha már te is látod a problémát, ne félj lépni. Mert az életed múlik ezen!
Miből? Amit elivott, elbagózott, drogozott?
És amit eztán fog elszórni?
Én is szeretnék sokmindent, pedig semmi káros szenvedélyem nincs a diplomán kívül!
"Nem volt ennyire durva"
Nemsokára ujra ezt fogod írni, csak még durvább lesz.!
Menekülj, amíg nem késő!
Te sehogy ne értesd meg vele. Először is, gondolom néhány beszélgetésen már túl vagytok. Másodszor pedig ha van esze, akkor tudnia kell, hogy a tűzzel játszik, ami az alkohol és/vagy drogfüggőséget illeti.
Nagyon sokat ringatják magukat abba a tévhitbe, hogy "akkor hagyom abba, amikor akarom", és erősítik magukat ezzel akkor is, amikor ez már régen nem igaz. Lehetséges, hogy a barátodnál már eljött ez az idő, csak magának sem ismeri be. Valami gáz biztos, hogy van vele, mert a napi 1-2 sör mellé még rövidet is iszik, és emellé drogozik is, ez így egyértelműen túl sok, és túl gyakori. Neked az a tévhited, hogy azt hiszed, meg tudod változtatni. Nem tudod, ezt csak ő tudja megtenni, ha akarja.
Megpróbálhatsz húzni egy nagyon konkrét határvonalat, hogy mondjuk kap két hetet, ha nem hagyja abba az ivást és a drogozást, elhagyod. Nagy valószínűséggel nem fog működni, mert az ilyesmi ritkán jön be, de 28 éves, nem 12. Vagy felhagy ezzel az életmóddal, vagy lassacskán bele fog süllyedni. Te döntesz, hogy meddig tolerálod.
jáj,ezzel jobban lesokkoltál,mint ha leordítottad volna a fejemet:D
köll nekem mindenféle hülyeségeket írnom..
Mit szűrtél le az eddigi válaszokból?
Egyébként van a párodnak valamilyen jövőképe, ha igen mi az?
A 10-én idított fórum nem erről szól!
Ezt írod ott:
" Sokszor kitör belőlem, hogy régebben miket tett velem, és ebből nagy balhék kerekednek. Idővel egyre kevésbé jön elő, de a barátom már nem bírja, hogy mindig balhé van."
Akkor most mi is a helyzet????:)
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Csak mi élünk így a párommal?
- Együtt élek párommal, de nem vagyunk házasok, van közös gyerekünk.Ha valamelyikőnket baj éri, ki örökölne?
- Horvátországba szeretnék menni nyaralni a párommal...Szerintetek hova érdemes elmenni?/ne legyen marha drága és messze MO.-tól! :)/
- Hogyan értessem meg a párommal, hogy gyereket szeretnék?