Hogyan altassam másképp? (beszélgetés)
az igen! van alvókája!
nálunk az éjszaka javult szerencsére.
Húúúúúúúúúú,nagyon klasszul!:)
Nappal egész délelőtt alszik,délután 1 vagy másfél órát és az estéket is végig alussza!:)
Az igen!!!!
Nekem végre sikerült:)
Hagytam sírni....az első éjjel fél órát sírt (inkább hisztizett).:)
Most már egy kis nyöszörgés és elalszik.
Esti alvásnál szoktam csak ölembe venni és énekelni neki.Így érzi a különbséget este és reggel között.:)
Negyed 9-kor elalszik és reggel fél 7-kor kel...VÉGRE!!!
Azt hittem sosem jön el ez az idő!:)
sziasztok!
tudom miről beszéltek, de higgyétek el hogy már kipróbáltam én is hogy hagyom sírni, mert már leszakadt a derekam a 12 kilójától, de egyszerűen fáradhatatlan a gyerek! órákig dobálja magát, nem mindig sír, csak nyöszörög, küszköd, nagyon álmos, de harcol az elalvás ellen. aztán már sír, de nem alszik azért sem. 3 órán keresztül néztem, hallgattam a küszködést, de semmi. meguntam, felvettem és úgy se volt jó, nagy nehezen elaltatom, erre fél óra múlva újra kezdi. honnan van ennyi energiája? nem értem.
Tudom, hogy most sokan fel fognak hördülni, de szerintem eleve ott van a baj, hogy "altatjuk" a babát. Alapvetően ha a baba álmos, akkor elalszik, nem szükséges altatni. Lehet hogy (egészen piciként)nyekereg 2-5 percet, de ha egyéb baja nincs (pelus rendben, foga nem jön, nem éhes, nem szomjas) akkor elalszik. Persze ha rászoktatjuk arra, hogy bizonyos helyzetben (babakocsi, hordozó, ringatva stb) aludjon, akkor később is úgy szeretné majd.
Mindez azonban már késő bánat. Részemről egyetértek Damnedkével: ha eljön a pillanat, akkor kell hozzá némi kitartás és "szenyaság". De néhány nap alatt simán megoldódik.
Sziasztok! Sajnos ez nem egyszerű történet. Az én kisfiam is babakocsiban aludt elég sokáig, de mivel már bárhol bármikor felül, féltem, hogy kiesne, így kénytelen voltam leszoktatni erről, hiszen becsatolva meg kényelmetlen lenne aludni.
Én ölben altatom el, utána rakom le a kiságyba. Sajnos van amikor nem megy elsőre, mert felébred. Az egyedül elalvás nekünk sem megy. Sok módszert próbáltam már, de még nem működött egyik sem. Ha a mi ágyunkon összebújunk, ott elalszik, de akkor is úgy, hogy odabújok hozzá. Én eddig jutottam most ezzel, majd próbálnám önállósítani, de örülök, hogy már itt tartunk.
Kisfiam csak a babakocsiban hajlandó elaludni,zenével együtt (van hogy zene nélkül).Ezután be szoktam rakni az ágyában,de van hogy felébred és újra kezdhetem elaltatni.Néha már nem merem az ágyába rakni,nehogy felkeljen.
Míg kicsike volt,el tudott aludni mikor ringattam vagy simogattam vagy puszilgattam.Már nem.
Hogyan szoktathatnám le erről?Ha nagyobb lesz jobban elfárad és esetleg magától elalszik?