Hogyan akadályozzam meg az ilyen szemét emaileket? (beszélgetés)
Nekem egy időben oroszok írogattak.
Bármelyik hírlevélre ha feliratkozol, megvan a veszélye, hogy egy címlista-vásárlásba belekerül, mert ezekkel kereskednek is.
Egy idő után megszűntek ezek az ajálnkozó mailek, de megnyitás nélkül a spam-be rakom az ilyeneket. Aztán idővel a gmail is felsimeri a hasonló küldő-címet és magától is odateszi.
A másik mail-fiókomat csak és kizárólag munkára használom. Két éve rendeztem be, oda még soha nem érkezett ilyesmi. Tehát a hírlevelekkel is terjed a címünk.
Igen, mint minden töröltet. És onnan - ha csak előbb nem üríted a kukát - 30 nap múlva törlődik.
Te látni sem fogod, hogy kaptál olyan emailt, hacsak nem böngészed a kukát is :-)
Egy idő után egyébként megszűnnek az ilyen emailek (tapasztalat), nem tudom, talán érzékelik, hogy meg sem lettek nyitva?
Beállítások - Szűrők és letiltások - új szűrő létrehozása
Lehet email-címet, tárgyat, ha bizonyos szavakat tartalmaz, stb.
Megadhatod, hogy törölje v. mit csináljon vele.
a legjobb módszer, ha új postát generálsz...ennek van előnye, és hátránya is.
ha sikerült az új email címedet létrehozni, akkor megküldöd azoknak, akik nélkülözhetetlenek, illetve megbízol bennük.
a másik címre meg irogassanak bátran, néha belenézel, ha úri kedved úgy hozza.
Sokszor az email tárgynál ír " valamit ". Az szerint törlöm.
Pl azúgyismegveszedet... pipa és kuka.. Feladó email címe " honlapot takar ". pipa és kuka.
Sok levél szokott spam, kértelen levélként. szintén pipa és kuka.
Csak a kukából lehet véglegesen törölni.
Ha nem nyitom meg, nem tudom spamnek jelenteni.
Ezek nem reklámok, hanem szexhirdetések, amikben arról írnak, hogy látták a profilomat. Kérdem én, mióta nyilvános a gmailcímem a google-fiókomban?!
Egy biztos, a google egy nagy rakás szemét, hogy nem tudja megvédeni a felhasználóit az ilyen sz.roktól. Nyilván nem is akarja! Csak pampognak, hogy így meg úgy adatvédelem.
" Megnyitás nélkül törölni kell őket mást nem lehet tenni! "
Szerintem is...
Én azt szoktam csinálni, hogy spamnek jelentem, olvasatlanul, ami nem érdekel.
ha alapból a spam-mappába rakja akkor egyetlen kattintással ki tudod üríteni és volt-nincs spam.
Sajnos több forrásból jönnek, illetve nem tudom, több címről.
Hogy hozzak létre szűrőt?
További ajánlott fórumok:
- Ambuláns szülés? Volt valaki, aki így szült? Mezőtúr.Tudom, hogy lehet, de azt is, hogy mindenképpen meg akarnak benne akadályozni.
- A szomszédom kivágatta a háza előtti (utcán lévő)hatalmas fákat, és az úttesten hagyta, akadályozva minket a kocsibeállásban.Te mit tennél?
- Lealacsonyítom magam h ha pikáns, szaftos emaileket küldök a páromnak?
- Akik 13 napos diétát csináltak/csinálnak, hogyan akadályozzák meg a gyors fogyás után a lógó bőrcafatokat?
- Hogyan akadályozhatom meg fogyókúra közben, hogy lógjon a bőröm fogyás után?
- Hajbeültetés után hogyan akadályozzák meg, hogy ne hulljon ki a haj?