Hogy zajlik mostanában egy epekő műtét? (beszélgetés)
Én kaptam valami szurit előtte, ami állítólag elbódítja az embert, de semmit nem éreztem :)
Utána infúzión leszel, lehet, hogy egy erős vizelési ingerre fogsz felkelni. Arra figyelj, hogy az ágyadnál legyen nővérhívó csengő, nálam nem volt, és a csajok is császkáltak kint a folyosón, amikor felébredtem, necces volt kimenni wc-re :)
Szerintem hálóing oké, meg valami köntös.
Altatás: nálam annyi volt, hogy egy kis kanül volt a jobb kézfejemen, és asszem abba szúrtak bele valamit. Száztól kellett számolnom visszafelé, szerintem 97-nél már aludtam :)
Az emelésre nem emlékszem, de hogy mondod, nyilván nem célszerű pár hétig. A diétára figyelj oda, de azt most is elkezdhetnéd (nem tudom, mikor lesz a műtéted), rá tudsz keresni, epediéta. Én nagyon szigorúan vettem, szerintem kellett is.
Haskötő szerintem nem kell. Arra számíts, hogy picit puffadt leszel utána valszeg, levegőt szoktak befújni endoszkópos műtétnél, de az elmúlik. Műtét utáni fájdalom: szerintem ez mindenkinél más, nálam 2-3 napig volt olyan, mintha az egész hasamon izomlázam lett volna, de kibírható.
1 tanács: amikor már fel tudsz kelni, kezdj el sétálni szép lassan, ne sokáig feküdj, az tényleg nem jó. Nem lesz könnyű, de jót tesz, nekem is jót tett.
Szia!
Engem kb1 hónapja mütöttek. Reggel bementem 7re.olyan 11 óra körül betoltak a mütöbe,altattak és kb dél körül már az ágyban voltam a kórteremben. Fél 2kor ébredtem fel de mütét után pár óráig nem kelhetsz fel. Másnap jöhettem haza
Szia!
Engem négy éve műtöttek. Bementem szerda reggel, leadtam a papírokat, aztán befeküdtem a kórterembe, beszélgettem a csajokkal. Bejött az aneszteziológus, meg egy nővér, mindketten kérdezgettek rólam. Ebédeltem, aludtam, sétáltam, beszélgettem :) Kicsit uncsi volt. Aznap este már vacsorázni nem lehetett, csak inni.
Csütörtökön volt a műtét dél körül, délelőtt már inni sem ihattam. Bejött egy műtősfiú, felfeküdtem az ágyra meztelenül (persze, letakart), odavitt a műtőhöz. Átpakoltak az ágyra, aztán a következő emlékem, hogy a kórteremben vagyok, és nagyon kell pisilni :)
Szombat délelőtt mentem haza.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Mandula műtét! Akinek a gyereke mostanában volt műtve! Tanácsot kérek.
- 25 éve a szervezetben lévő nőgyógyászati spirál, mostanában panaszt okoz.Ki kellene venni.Lehet a műtétnek valamilyen komolyabb következmény
- Akinek mostanában volt laparaszkópiás átjárhatósági műtéte Szfehérváron légyszi írjatok!
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?
- Lézeres szemműtét kinek mennyibe került mostanában?