Hogy találhatnék rá megint magamra? (beszélgetés)
Ez jó!
Amikor a legjobb barátnőmmel összezördültünk, és elkezdtem magamban visszavezetni, hogyan is jutottunk el arra a pontra és visszapörgettem:
- mert ő ezt és ezt mondta
- de előtte én azt mondtam neki...
- igen, mert ő korábban azt mondta
- persze mert te ezt vágtad a fejéhez... és kiderült, hogy valahol én indítottam el a folyamatot, ami a barátságunk végét jelentette.
De később más témákban is ugyanez a visszapörgetős módszer, visszatekintés, hogyan is jutott el ez, vagy az a dolog odáig, ahol éppen tart... szinte kivétel nélkül minden esetben valamit én rontottam el.
Attól kezdve már "csak" azt kellett meghatározni, hogyan is tudom a kialakult helyzetet helyre pofozni, hogyan tudok rajta javítani...
Jó módszer önmagunk megismeréséhez, saját gyengeségeink és erősségünk feltérképezéséhez. Persze csak akkor, ha merünk őszinték lenni önmagunkhoz.
Soha nem fogom megérteni az embereket.
Van munkád, úgy tűnik, hogy van hol laknod, hiszen haza tudsz menni, és kajád is van, hiszen eszel össze vissza.
Sokaknak már az egyik is elegendő lenne a boldogságukhoz.
Nyafogsz, ahelyett, hogy tennél azért, hogy tartalmas életed legyen.
Vásárlás? Ez tényleg boldoggá tud bárkit is tenni?
Nem mondom, nem rossz megvenni a szükséges ruhát vagy egyebet, főleg ha jut rá pénz, ne de nehogy már ez legyen a boldogság mércéje...
Nem az oltás?
Ja, nem tudjuk, hogy kapott e oltást.
Tényleg a kovid lehet a gond...
További ajánlott fórumok:
- Négy éve végeztem el a főiskolát, azóta keresek tanítói munkát. Miféle pluszt kellene még nyújtanom, amivel találhatnék is?
- Hogyan találhatnék egy jó barátot?
- Nagyon sok sikertörténetről hallani, hogy ducik mennyit fogytak, izmos, szép testük lett. Hol találhatnék olyan edzőt, aki segítene ebben?
- Hogy találhatnék munkát? Nem vesznek fel, mert hétvégi iskolába járok.
- Használt már valaki színező sampont? Nekem fekete a hajam, a neten böngésztem, hogy mit is találhatnék, de nem igazán jutottam sokra.
- Egyik régi barátnőmet hogyan találhatnám meg?