Hogy működik a kötelező biztosítás? (beszélgetés)
Nekünk volt ilyen esetünk,nem kért betétlapot,azt mondta nem érdekli a dolog (egy kis karcolás volt) pár hét múlva felhívott,hogy akkor fizessük ki az ezt meg az azt...
Gondolom ő csinálhatott valamit a kocsijával és ránk akarta verni.Na nekem meg elég nagy a pofám ahhoz,hogy ilyen nincs:)
Ha nem hívtok valakit,a károsult azt mond amit akar.Nem szabadott volna elengedni így,persze az ember mindig bízik.
Na meg a kártól is függ.
Én nem fizettem végül semmit,én is elküldtem a sóhivatalba,nehogymá utólag reklamáljon:)
Ha nincs róla papír a helyszínen,akkor reklamációnak már nincs helye.
Elmehet a sóhivatalba!
Akinek kárt okoztak,annak érdeke az azonnali baleseti kárbejelentő lap kitöltése aláírással,tanúkkal!
nem neked kell fizetni, erre van a biztosító.
ne hagyd magad becsapni!!
a te kötelességed, hogy aláírd, hogy elismered a károkozást (a baleseti bejelentőn), megadod az adataid (szintén a baleseti bejelentőn), és ennyi.
a károsultnak majd a biztosító fizet (vagy a szervizen keresztül, vagy nem, de az már nem a te dolgod).
Sziasztok!
Tegnap az autómmal az édesanyám beletolatott egy másik autóba, amelynek sérült a lökhárítója. A helyszínen megbeszélték, hogy az Úr elviszi az autót a szervízbe és ajánlatot kér mennyibe fog ez Neki kerülni, és ezután döntenek hogy bevonják a biztosítót. A szervízben 45ezer Ft-ért csinálják meg az autót, ezért inkább szeretnénk, ha a biztosító fizetne. Az károsultat felhívtam, és Ő azt mondta már bent hagyta az autót a szervízben. Csütörtökön lesz kész, és addig amíg nem fizet neki a biztosító, mi fizessük ki a javítás számláját. Eddig szerencsére nem voltam ilyen helyzetben. És most tanácstalan vagyok, nem tudom, hogy mik a jogaim, kötelezettségeim.Tud esetleg valaki infóval szolgálni?