Hogy lehet elengedni a múltat s mindent, ami fáj? (beszélgetés)
Annyira nem szép, mert az íráskép a szóközök hiánya miatt kellemetlen látvány és nehezen is olvasható.
(Az írásjelek utáni szóközökre gondolok.)
Most mi fáj neki annyira azon, hogy valamikor jó pár éve kitette egy pasas szűrét, és még ráadásul utólag is igazolódott, hogy link alak.
Azóta senki mást nem ismert meg? És ez az ismeretség (mert ő maga sem írja, hogy kapcsolat lett volna) ennyire mély nyomot hagyott?
Vagy csak érdekes így sóhajtozni?
Kedves Ladyvintage!
Tegyük fel, hogy a múltunk egy virág, egy növény.Azt hallottam, hogy a múltat elengedni úgy NEM lehet, hogy "kitépjük" szívünkből,erővel mert így nem fog menni.Nem engedi kitépni magát, hiszen RÉSZE ÉLETÜNKNEK.Az életünk volt.(És most is az).Tehát kitépni lehetetlen és nem is kell.Viszont azt meg lehet tenni, hogy a meglévő növény mellé ültetünk egy másikat.Ez által létrehozunk (megnyitunk) egy MÁSIK SZEMPONTOT.Ebből az új szempontból, a régit már másképp fogjuk látni.Átértékelődik!És az új (szempont) fényében másként fogja majd magát kivenni a régi.Az új növény ültetése egy Új Élet elkezdését (megélését) jelenti.A múlt fájdalmán csak akkor lehet túllépni,ha egy ÉLŐ,ELEVEN,REÁLIS ÉLETET ÉLÜNK A JELENBEN.Ez szükségszerűen ki fogja váltani a múltat.A jelenben való élés.Mindezt egy buddhista szerzetestől hallottam.És azért tudom (ilyen jól) hogy ÍGY VAN, mert magam is a (fájó) múlt elengedésén "dolgozom" (nap mint nap) a jelen megélésének segítségével.Csak elkezdeni nehéz, menni fog ! :)
Nagy igazság!😁
A legtöbb ember vagy a múlt szarában turkál, vagy a jövő miatt aggódik és nem veszik észre, hogy élni csak a jelenben lehet.
"Lehet, hogy késő"
Nem lehet. TUTI biztos, hogy szerencsédre időben megszabadultál tőle.