Görcsös ragaszkodás a kapcsolathoz, hogy lehet elengedni? (beszélgetés)
50-60 évesen is legyen valami más is.
Önmagamért is, meg a másikért (kettőnkért) is.
Nem tudom, talán még a pápának is vannak szabadnapjai, bárki fiatal Magyarországon is megpihenhet egy-egy napra, bármennyire a munka megszállottja.
Szóval nekem ez az "állandóan dolgozik" erősen világfájdalmas túlzásnak hangzik, mintha csak hibakeresés lenne, mibe lehet belekötni, panaszkodni.
Én sem értem.
Már volt egy ilyen fórum, hogy a pasi reggeltől estig melózott a csaj meg otthon unatkozott.
Könyörgöm suli mellett is lehet dolgozni és lehet programokat szervezni. Úgy élnek mintha 30 éve házasok lennének. Vagy még úgy sem, mert még azok is aktívabb életet élnek.
Az más dolog, hogy sajna ez az élet. Felkelünk megyünk dolgozni, hazamegyünk lefekszünk aludni, hogy másnap újból kezdjük az egészet. De 23 évesen legyen már valami más is:)
23 vagy és unatkozol. Ha ennyire nem tudod magad elfoglalni a tanulás mellett dolgozz. Szerintem nagyon ráérsz. Szervezz hétvégékre programokat magatoknak de tudod ahhoz is pénz kell amit ezek szerint a barátod teremt elő.
Egyébként miért nézed a pasikat és miért beszélsz szakításról ha ennyire függesz tőle?
hova tűntek a barátaid? voltak, és leépítetted őket a kapcsolatod miatt, vagy nem is nagyon voltak?
milyen programokra vágynál?
ha ennyit dolgozik, akkor miért nem csinálsz magadnak programokat, amikor nem vagy a suliban?
Gondolom, ha te is dolgozni fogsz, akkor több pénzetek lesz, és esetleg le tud mondani a hétvégi munkájáról.
Azért az átlag emberek, ahol mindketten dolgoznak, nem sokat programoznak hétköznaponként. Inkább hétvégére jellemző, a barátok is inkább csütörtök-péntek este érnek rá.
Találd ki, hogy milyen programok hiányoznak, és beszéljétek meg.
Szia
Ülj le beszélj vele,mert ez így szerintem (2 év után )nem normális kapcsolat .
Ez nem egy normálisan működő kapcsolat, alig találkoztok, hazajár aludni konkrétan.
Beszèlj vele erről. A pénz nem minden, el fog veszíteni így.
Viszont Neked is változtatnod kell. Arról nem a barátod tehet, hogy bezárkóztál, egyedül érzed magad, nincsenek barátaid. Ezen csak te tudsz változtatni és ebben senki sem akadályoz.
Nem nagyon értem, hogy mit akarsz elengedni.
A kapcsolatot vagy a "görcsöt"? De min görcsölsz?
Semmi probléma nincs azzal, ha valakinek barátai vannak, ha kapcsolatban él. A kettő nem zárja ki egymást.
Kicsit túlfilózva érzem az egész történetet. Élj!
Az idő során talán valóban eltávolodtatok egymástól. Nemhogy régen beérted ezekkel a mindennapokkal, csak az utóbbi időben jöttél rá, hogy ő kevés neked? Alapvetően nem benned zajlott le a változás?
23 évesen nyilván nem késő még váltani. Ugyanakkor kicsit furcsa, hogy amíg tanultál, addig jó volt ő, most pedig elhagyni készülsz őt...
Próbáltad már ezeket vele is megbeszélni?
Nem a függőségre kihegyezve, hanem arra, hogy bezárkóztatok, nem "éltek". A jövő biztosításához sosem lesz elég anyagi forrásotok és abból mindig több és több kell.
Fiatalok vagytok még, hogy magatokra zárjátok az ajtót.
Hogyan lehet a görcsös ragaszkodást elengedni? Túlságosan a barátom körül forog az életem
23 éves vagyok, 2 éve vagyunk együtt ebből 1,5 éve élek vele. Eleinte ő volt a szerelmesebb aztán egyszer csak teljesen a kapcsolat függője lettem úgymond. Nincsenek barátaim, a párom egész nap dolgozik. Későn jár haza, ritkán járunk már el együtt bárhova mert ő a jövőt akarja biztosítani. Ha a jövőről van szó szerepelek a mondataiban és állítólag szeretne velem családot. Én viszont úgy érzem teljesen erre raktam fel mindent. Most fogok dolgozni jövőhéttől igazi munkahelyen idáig tanultam és diákmunkákból éltem. Érzem, hogy minél jobban ragaszkodom hozzá annál értéktelenebb leszek. Játszmázni sem akarok. Nem gondolom, hogy baj lenne a külsőmmel, mindig csinos és ápolt vagyok, odafigyelek magamra és az alakomra. Utánam néznek a pasik mégis attól félek ha szakítunk egyedül maradok, vagy túl késő lesz és nem lesz már alkalmam párt találni akivel családom lehetne és gyerekeim. Olyan mintha más nem is létezne a jövőben. Megnézni megnézem a pasikat az utcán de ennyi. Reggel keltem mindig 5kor elkészítettem az aznapi ennivalóját ő elment én vissza aludtam kicsit, el mentem suliba vagy gyakszira majd itthon amit kelett meg csináltam. Délutánonként olvasok, vagy futok, tornázok és este mikor hazajön melegítek neki vacsorát stb és lefekszünk aludni. Ilyenek mellette a napjaim. Hogyan, miképpen engedhetném el ezt a ragaszkodást a kapcsolat iránt? Szeretnék hinni magamban, hogy ha vége lenne lehet esélyem a boldogságra. Vágyom barátok után és programok után. Mit tegyek?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Nehéz elengedni, pedig nem volt igazi kapcsolat
- Szerintetek miért nem akarta elengedni a lányt ezek alapján az ex, ha mégse kellett neki kapcsolatra?
- Esélyt adni egy ilyen kapcsolatnak és elengedni a múltat?