Hogy kezelnéd a környezetedben levő manipulatív embert? (beszélgetős fórum)
manipulalnam:) van amikor az a leghatasosabb, ha a sajat fegyveret hasznaljuk az illeto ellen:D
Ja bocs, demon25-nek írtam volna.
De már kész a haditervem. És ez erőt ad a folytatáshoz. kezdődik 3-10 lépés távolság, levegőnek nézés bizonyos helyzetekben, a többit még rangsorolom....
Azért KÖSZI-KÖSZI-KÖSZI mindenkinek!!!!!
Ha már kialakítottam egy olyan viszonyt az illetővel,akkor igen,ész érvekkel próbálom meggyőzni!Csak azért írom a viszony kialakítását,mert ha eleve ránézésre utálatos vagyok neki,nem fog a 21 ből engedni,még akkor sem ha magában elismeri,hogy az lesz jobb amit én mondok/csinálok!
Na az jó. Elérsz mindent, ss ahhoz, hogy elérd amit szeretnél érveket dobálsz be?
A kérdésre válaszolva: tartanám azt a bizonyos 3 lépést; sokaknak bosszantó az udvarias, kimért távolságtartás. Nem mondani semmit, csak azt hallgatni meg, ami a munkához szükséges, elengedhetetlen.
mondjuk így,nagyon meggyőző tudok lenni :)
Igen, most én is így kezelem: állom a sarat
Nem hagynám magamat menipulálni, esetleg csak a legszükségesebb kommunikációt folytatnám vele, ami a munkához szükséges.
nem:-) Nem Te vagy a gondom. Manipulatív jellemű vagy?
Én már írtam, hogy a főnököm volt ilyen. De nagyon ritka hálaistennek. Őt is csak háromnegyed évig ismertem kb. Azelőtt nem találkoztam ilyennel. Nem is gondoltam, h vannak ilyenek. Szóval nagyon ritka szerencsére.
az baj ha magamra ismertem? :)
Nálunk mindennaposak voltak a lopások,a rendőrök,stb,pedig bombabiztos helyen dolgoztam,mégis...telefongyárról beszélek,tűntek el raklap,készre gyártott telók is,meg ilyenek! :))))
Akkor kérdezek máshogy.
Van valaki aki felismert már másban manipulátort? Nem egyszeri kis manipuliról van szó, hanem jellemről. Van aki felismert ilyet a környezetében?
jaja. tanulópénz vót. Rgy új kártya ára:-)
Teee,ilyet nem szabad soha mondani!Meg munka előtt felvenni a fizetést,meg ilyenek...ezek alap dolgok!
Nálunk most is ilyen a légkör....:)
Én aztán nem,ha mégis így érzed,ne haragudj! :)
Jó,csak a megszokott séma szerint haladtam,ahol mindenki légkondis irodában dolgozik(mint az újságokban,és a fogyókúrás tanácsoknál) :)
Sztem ez intelligens emberek között alapvető, hogy elmondja az ember az alap dolgait. Én is elmondtam, hogy elhoztam a férjem bankkártyáját magammal mert az enyémen nincs lové és odaadta. Aztán délután már nem volt a tárcámban. Na??? Szerencséje volt mert ha elkapják feljelentem. A barátunk ATM szervízes volt és minden tranzakciót le tudott kérdezni. Úgyhogy nem merte használni a bitang. Azóta már kirúgták, más miatt.
Amikor Bp-re kerültem egy utazási irodába dolgozni (13 nő+1 férfi), azt mondta az irodavezető, hogy mivel a munakhelyen mi itt többet vagyunk együtt, mint otthon a családunkkal, megköveteli, hogy mindenki fogja vissza magát, bánjunk úgy egymással, hogy ne görcs gyomorral lépjünk be az irodába nap mint nap.
Mi vittünk a másiknak kávét, paradicsomlét, teát, tejet, stb.; megosztottuk a kapott édességet, gyümölcsöt. Jó volt ott lenni. A fiúnk sírva ment el tőlünk, ő volt a villámhárító, szeretett velünk lenni.
Igen,jól gondolod!Én azt a fajtát nem bírtam,aki fiatalságomra hivatkozva velem csináltatott mindent,miközben ő ugyan annyi pénzért egész nap a sarokban egy dobozon ücsörgött!Nem voltam rest szólni 1 hét után,hogy valamit kezdjen vele a főnök,mivel nekem nem az volt a dolgom!Minden műszak előtt volt egy megbeszélés,ahol kb a 2.nap után a főnökasszony engem választott maga mellé!Ment a puffogás,a dohányzóban én voltam a nyalis,mert nekik miután engem kivett onnan,egész nap dolgozniuk kellett!Sosem nyaliztam neki,csak nem voltam bólogató kutya-neki ez bejött! :)
Te aztán támadsz mindenkit, nem? Holott én egyet értek veled. Szóval felesleges. Igen, pont ezt mondom én is, hogy én szeretek beszélgetni, és hidd el, irodai környezetben is szüksége van rá az embernek. Több időt töltök velük, mint barátokkal, családdal. Pont ezt mondom, hogy én sem bírtam megállni, hogy az életem legfontosabb dolgait el ne mondjam. Nem nagy dolgokba avattam be őket, csak, mnit egy házasságkötés. Azért ez tartozik a környezetemre is, megváltozik a nevem stb. A lombikot pedig azért mondtam el a főnökömnek, mert a munkámat érinti a távollétek miatt.
Ez egy fórum. És nem kibeszélés Nem a Kovács Pistit beszéltük ki, és nem is tudja senki melyik cég. De amúgy, ez mára már egy külön munkalélektani fogalom: mobbing így hívják. Itt most egy valaki gerjeszti ellenem, és ha hagyom lehet, hogy az állásomba kerül. Ha nem hagyom annak keresem a módját. Ez a fóruminditó cím is: Ki hogyan kezelné. Ötletek, tapasztalatok. Csak kicsit elkanyarodtunk, de nem baj nekem már idáig is hasznos volt. Erőleves a léleknek.
nem iskolázottságra... ma már egyetemi végzettségűek ugyanúgy elvállalnak mindenféle munkát sok helyen. Általában mások a körülmények, magasabb a létszám, többen vannak egy helyre összezárva, tehát jobban érvényesülnek a különféle személyiségek... ilyesmire gondolta...
Nem tudom,ezt a 3 műszakos,több féle embert,hogy érted...ha az iskolázatlanságra gondolsz,nem értek egyet-ha mégsem erre,bocs! :)
A munkahelyi légkört,nem CSAK én határozom meg hanem egy csomó minden,ami befolyásolja!A főnökségtől kezdve,a munkakörig!
.. ez igaz, és azért egy három műszakos melóhelyen többfélék is az emberek...
...tehát boccs a gondolataimért, mindenki úgy intézi a munkahelyi légkörét ahogy akarja és ahogy tudja. :)
Azért nem csak az irodai munka van ám...amikor 3 műszakban,12-16 órát lenyom az ember állva,és majdnem elalszik,kell téma!Tudod írhatod,hogy akkor sem,de ezek a beszélgetések nem maradnak el!A határokat meg tudni kell!
További ajánlott fórumok: