Hogy készítsem el a zacsis rizst, hogy az ne legyen tapadós, hanem szépen szétváljanak a szemek, "gurulós"maradjon?:-) (tudásbázis)
11. Marika156
2014. okt. 16. 15:12
Évek óta a Lidlben kapható kék dobozost veszem,a zöld nekem is összeragadt.
10. emagdi
2010. okt. 28. 11:00
nekem a zacskós rizs még sosem tapadt össze, akárhogy is csináltam:)
(amúgy simán belerakod a vízbe, főzöd annyi percig ami rá van írva, és kész)
9. Szindike
2010. okt. 28. 10:23
A hagyományos rízst át szoktam mosni,egész addig,míg tiszta nem lesz a víz.A keményítőtől tapad össze.Sok sikert:)
8. FormáSan
2010. okt. 28. 10:23
Egyébként és latyakos totyakos rízst kedvelem, már majd nem a rizottót! A másik az nagyon száraz nekem!
7. 1617f44160
2010. okt. 28. 10:22
ha megfelelően nagy edényben teszed fel, akkor pergős marad.
6. Szindike
2010. okt. 28. 10:21
Szia! A spar-ban vásárolt rízs nagyon szépen pereg.
5. FormáSan
2010. okt. 28. 10:18
Simán kövesd az utasításokat! Azt hiszem forrásban lévő sós vízben kell 15-20 percig főzni, majd kiönteni a tasakból!
Nekem ha marad ilyen zacsis, akkor úgy készítem mint a normál rízst! Olajon kezden kicsikét megforgatom, hogy üveges legyen, majd 2x annyi vizzel felengedem! Aztán már csak fő, kicsi lángon, majd kikapcsolok alatta! Ekkor is gurulós lesz! Természetesen ízesiteni is kell, só vegeta, bors, de sokan párolt hagymán kezdik!
4. Macika71
2010. okt. 28. 10:18
En mindig aszerint csinalom, ahogy ra van irva. Nekem mindig pergös marad!
3. Szeszipuszi
2010. okt. 28. 10:17
Nekem a zacskós, előfőzött rizs mindig pergős marad. Úgy csinálom, ahogy rá van írva, de a főzési idő után van, hogy még fedő alatt hagyom. Akkor sem tapadós. Vagy az U.. Ben-t vagy a tescos saját terméket szoktam főzni.
2. Frenszy
2010. okt. 28. 10:16
Önts bele egy kis olajat. :)
1. 006373a427
2010. okt. 28. 10:15
Sziasztok, hogy készítsem el a zacsis rizst hogy az ne legyen tapadós hanem szépen szétváljanak a szemek, "gurulós"maradjon?:-)
További ajánlott fórumok:
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy készítsem el a spenót levelet 9 hónapos babának?
- Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Hogy készitsem el 8 hónapos lányomnak a sóskát?(elvileg, tej, tejföl nélkül)