Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli? (tudásbázis)
Kipróbálom!
Elhiszem! :))
na,én B rizst szoktam venni!
Mosás nélkül(nem ártalmas,nyugi)
Olajon megpirítom,aztán felöntöm hideg vízzel!
Nem tudom mennyivel,már nem méregetek ezer éve,de kb 2x annyival,mint a rizs!
Fedőt nem teszek rá(max ha a cukorborsót,répát főzök vele)csak egy kis sót,aztán közepes lángon hagyom lefőni róla a vizet!
Mikor lefőtt,lezárom,teszek rá fedőt,az alatt párolom tovább!
Van,mikor berakom a sütőbe alufóliával,de van,mikor nem! Nem ragad soha a rizsem,sőt eléggé pergős! :)
pár Hoxás evett a rizsemből,megkérdezheted őket! :)))
Reméltem, hogy nem :)
Bár az milyen lenne, ha besértődnél egy lábos tarhonya miatt. :DDDDDDDDDDDDDDDD
miért ne lenne béka? :))))
nem gondolod,hogy veled össze fogok veszni? :)
ugye ugye? :)
majd legközelebb jobban figyelsz! :)
Amikor szalonnával,kolbásszal dolgozol,kevesebb olajat használj,hisz ezek is engednek zsírt! :)
Erre mindig számolj!:)
Na, kész a lé...
Az íze ötcsillagos! :)
A tarhonya nem főtt agyig, egész finom. A krumpli kicsit rágós, de nem ropog.
Csak iszonyú zsííííííííííííííros lett!!! :( Pedig a pirítás után leöntöttem alóla, úgy látszik, akkor a kolbász a ludas.
Én is úgy eszem,mint ahogy a rizst is!
Hát nézd,én nem akarlak rábeszélni,csináld úgy,ahogy neked tetszik,én maradnék a verziómnál! :)
Azóta hogy állsz? :)
Amikor gulyást csinálnak akkor sem pirítják a tarhonyát!
Ez egy leves,szerintem nem szükséges a pirítás!
Más az ha pásztortarhonyát,vagy sima tarhonyát csinálok,akkor én is megpirítom!
Én is úgí szoktam, hogy megpirítom a tarhonyát, leveszem a tűzről, rá a pirospaprika, fűszerek, utána felöntöm kevés vízzel + a zöldségekkel, ha már félig megfőttek akkor teszem bele a krumplit és felöntöm a többi vízzel.
Nekem a tarhonya nehezebben fő meg mint a krumpli.
Nekem így szokott a tuti lenni
További ajánlott fórumok:
- Te adnál a szegényeknek egy zacskó krumplit
- Variációk krumplival
- Liszt, cukor, olaj, pirospaprika, krumpli, hagyma, tojás, ecet és gríz van otthon. Mit főzöl?
- Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek?
- Bablevest sokan, sok féleképpen készítik.De ki tesz bele pl: krumplit is?
- Tudja valaki a tarhonyás káposzta receptjét?