Hogy járok jobban, ha kiváltom az egyéni vállalkozóit vagy ha maradok alkalmazott? (tudásbázis)
miért van az, hogy mindenki a minimálbéres bejelentésen gondolkodik
annyira utálom már ezeket a tetves vállalkozásokat
ha nekiállsz és elkezdesz számolni, akkor az alábbiról ne feledkezz meg:
42/D. §322 (1)323 A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka.
Ha kiváltod, és Magad után fizeted a járulékot, a garantált bérminim után kapsz majd GYED-et.
Szerintem nem ezt szeretnéd.
Most a bruttód amúgy több, mint a 108.000????
Igen ki lehet váltani, de akkor is jobb ha alkalmazott marad, de csak akkor ha megvan a heti min. 36 órás munkaviszonya, egyébként nem ér semmit sem az alkalmazotti státusz, s akkor ugyan úgy meg kell a minimálbér után fizetni a járulékokat.
Ugyan nem könyvelő vagyok, de könyvelőirodában dolgozom...
Közösön persze... :-)
Azt tudom,hogy alkalmazottként is kiválthatom az Ev.-t,de a GYED miatt érdekes a dolog.. :)))
Arra lennék kiváncsi hogy járok jobban,ha kiváltom az egyéni vállalkozóit vagy ha maradok alkalmazott?
Mennyi egy egyéni vállalkozónak a járuléka maga után és mennyi egy alkalmazottja után?
Jelenleg alkalmazott vagyok,januárban szülök...nem mindegy mennyi GYED-et kapok...a férjem szeretné ha kiváltanám az egyéni v. és átvennél tőle két üzletet,mert akkor az adózás szempontjából Ő jobban járna,kevesebbet fizetne...
További ajánlott fórumok:
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?
- Szerintetek ingatlaniroda alkalmazottai után ki fizeti a tb-t? Maga dolgozó - vállalkozó - vagy a cég. pl. Duna house-nál?
- Egy vállalkozó mennyit fizet egy 4 órás alkalmazottja után?
- Vállalkozó alkalmazottjától munkaidőben ellopják a mobilját, terheli-e a vállalkozót felelőség, kell-e fizetni a telót az alkalmazottnak?
- Ha valaki a családtagja egyéni vállalkozásában alkalmazottként dolgozik kell-e jelenléti ív, stb?
- Foglalkoztathat alkalmazottat az az egyéni vállalkozó, aki nem főállású vállalkozó, hanem másodállású és 4 órás?