Hogy hívja születendő lányporontyom a fiatal, nem nagyis nagymamáját, az én anyumat? nálatok mi a 'mama' beceneve? (tudásbázis kérdés)
A keresztfiam a szüleimet Tatának és Nanának hívja..
Mostanában már inkább Tatukám és Nanukám.. olyan édes!
Az apa-anyából is anyukám-apukám vagy anyuka-apuka lett nála, 4 éves múlt!
Az én kisfiam még nem beszél, majd meglátjuk Ő hogyan szólítja majd őket!
Mi is Tatának és Nagyinak hívtuk a nagyszülőket..
Mama,
Akármilyen fiatalos édesanyád, de az unoka viszonylatában ő mama.
( én sem voltam egyáltalán "anyukás" fenékig érő hajjal, miniszoknyában, a fiam mégis úgy hivott kezdettől fogva, hogy anyukám. )
Nálunk a két mama megszólítása közötti különbségből látszik, hogy kihez kötődik jobban a gyerek, kivel van többet, kit szeret jobban...
Nem mindegy, hogy valaki mama, vagy mami,esetleg mamika, pláne egy 2 éves gyereknél.
Nálunk az én anyukám az Ica mama :) Anyósom volt Ancsi mama. A dédit hívjuk Maminak, vagy Mutyó (ez nem tudom honnan jött, de a gyerekei is így hívják :-))
De hogy hogyan lehet másképp hívni a nagymamát, arróllövésem sincs :) Talán ha a topic indító egyszer visszajön, kiderül azóta hogyan oldódott meg ez a téma :)
szia,az én barátnőm kisfia BABI-nak hívja a mamáját!
szerintem aranyos!
Bár nálunk is a megszokott Mama van!:)
szégyellem? muhahaha....
talán olvass bele a naplómba...
Szerintem ez már túl spilázás...miért Ti akarjátok kitalálni, hogy hívja majd a gyerkőc a tényleges mamát? Majd ő úgyis eldönti, én nem erőltetnék rá semmit. Pláne, az elején, amikor még nehéz neki a szavak formálása.
Ennek kicsit olyan szaga van, hogy szégyellitek a dolgot. Én nem nagyon preferálom az Anya helyett a mamit, mert én igenis az "Anya" akarok lenni. Mindenféle sztárolás nélkül.
Nálunk is édesanyánk volt Mama, tehát a nagymamák Nagymama.
Unokáknál Anya vagy Mama, de a nagymamaák Nagymama. Illetve nem tudták kimondani, így lett Nana meg Napa. De mostmár Nagymama, nagyapa, mert senki nemvette át az elnevezést és most már ki tudják mondani.
Nálunk én mama,mamza, anya vagyok. Édesanyám nagyika.
Megkérdezhetem, ez az édesanyád kérése volt,hogy ne hívja majd őt nagyinak?
Nem mintha nem lenne szép, hogy Téged maminak fog hívni (szerinted), de miért nem anyának? És akkor édesanyádat hívhatná mamának...
Egyébként kár előre eldönteni a gyerek helyett, hogy kit hogyan szólítson. Pl elsőszülött fiam egy időben a keresztnevemen szólított, mert hogy mindenkitől azt hallotta...:)