Hogy csináljátok a palacsintatortát? :) (tudásbázis)
Palacsinta lekvár dió palacsinta újra lekvár dió ezt sort követkve.
Pudingot mi nem teszünk palacsintába , mert ha krémes palacsintára vagyok éhes főzök bele vanilía krémet.
Túrós palacsontát föltekerve szoktam tepsibe tenni leöntenni tejföllel és öszesütni.
A palacsintákat általában kérés szerint kenem meg, van hogy csak 2-3 félével, de van hogy 5-6-tal.
A tetejére vaniliáscukorral felvert tojásfehérjehabot kenek, és egy kicsit be a sütőbe, míg a hab egy kicsit "megköt". Csokiöntettel keresztbe-kasul díszítem.
Én csúsztatott palacsinta néven ismerem,nem tudom erre gondolsz-e.
Ez a recept nálam így néz ki:5 dkg vajat 4 tojássárgával,4 ek.liszttel,2 ek. cukorral kikavarok,beleöntök 2-2,5 dl tejet,majd a 4 felvert tojásfehérjét.Ebbôl palacsintákat sütök,de úgy,hogy csak az egyik felét sütöm meg,tálba csúsztatom,és a sületlen felét megszórom van.cukros darált dióval.A palacsintákat így rétegezem egymásra,az utolsó palacsintát a megsült oldalával felfele borítom a többire,majd 20 percre forró sütôbe teszem.
Tortaként szeletelve tálalom.
A receptes naplómba épp most tettem fel egyet, ha gondolod nézd meg.
Sok sikert!
Harom reteg turos (turo, cukor+ kis tej, hogy konnyen kenheto legyen) majd 3 reteg dios (dio, cukor + tej), es ujra 3 reteg turos es dios.. a tejet melegen keverem a turoba es kulon a dioba. Nagyon finom.
Jo regen csinaltam mar :)
Palacsinta a tányérba: az egyik réteg diós, a másik mákos, a harmadik lekváros, a negyedik kakaós, az ötödik túrós. az utolsó palacsinta tetejét leöntjük vaníliáscukros tejföllel és az egészet be a meleg sütőbe. Lassan melegítjük.
Hagyjuk langyosra kihűlni, és tortaként szeleteljük.
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Hogy csináljátok, hogy nincs semmi dolgotok otthon?
- Tudatos vásárlás, spórolás, menütervezés, kamrafeltöltés. Ti hogy csináljátok?
- Nőiesség megélése? Ti hogy csináljátok, hogy nőiesek legyetek?
- Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen?