Hideg töltött sárgarépa recept
A Hideg töltött sárgarépa hozzávalói:4 nagyon vastag sárgarépa
20 dkg darált főtt füstölt hús
2 keméy tojás
2-3 evőkanál tejföl
só
ecet
Mártáshoz:
1 tubus majonéz
2 dl tejföl
kevés cukor
citromlé
1 csokor metélőhagyma
A Hideg töltött sárgarépa elkészítési módja:
2-3 újnyi széles darabokra vágjuk a répát.Enyhén sós -ecetes vízben nem túl puhára főzzük.A répadarabokat kivájjuk úgy hogy abba a töltelék beleférjen.A füstölt húst meg az aopróra vágott kemény tojást a tejföllel összekeverjük és púposan a répák üregébe töltjük. Tálra téve a kivájt kis kockára vágott répával körül rakjuk,majonézes mártással leöntjük. Jól behűtve tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. szept. 23. 09:58
A hideg töltött sárgarépa elkészítési módja és hozzávalói.