Helyesírás gyakorló 1-4. osztályosoknak (beszélgetés)
kösz a válaszokat!
amiket írtatok azzal egyetértek és én is így csinálom vele, minden nap egy picit gyakorolunk, pl 10 szó tollbamondás vagy 3 mondat másolás, az aznapi olvasmányt este elolvassa nekem is, hiszen a suliban délután gyakorolták. A PC játékot tényleg csak plisznak gondoltam, ahogy írtam is. Foglalkoztató füzetünk is van itthon, van, hogy abban old meg 1 feladatot. Nem viszem túlzásba egyátalán, csakegy picit foglalkozunk a dologgal itthon is.
Ha bemégy egy könyvesboltba, vagy könyvárus standhoz tömegével kaphatsz foglalkoztató könyveket. Sokkal jobbak és változatosabbak akármilyen PC játéknál. És lényegesen olcsóbbat is lehet találni. Vannak kifejezetten nyelvtani, helyesírás, j-ly gyakorlására alkalmasak, osztályokra lebontva akár. Az előbb említett Napis gyakorló is nagyon jó.
Ha tőlem, mint tanítónénitől, elfogadsz egy tanácsot: mindent csak mértékkel. Pl. ha másoltatsz ne oldalakat, hanem pár mondatot, de az hibátlan legyen. Ha túl sokat kell írni, elfáradnak, utálják és nem tudnak egy idő után odafigyelni a gyerkőcök, és így elvész a gyakorlás értelme. Ha keveset kell írni, lelkesebbek általában a gyerekek. Jobban odafigyelnek és jobban meg is marad bennük egy-egy dolog helyesírása.
Ha segíthetek valamiben, írj!
Sok sikert! :)
Szia !
Az én fiam is harmadikos. Szerintem gépen nem jó gyakorolni. Én diktálni szoktam, illetve mindíg megveszem neki a napi(s) gyakorlót, abban rengeteg feladat van. Géppel nem is szeret írni.
További ajánlott fórumok:
- Alapvető helyesírás hibák... amiktől falra mászol? :)))
- Fórumozók helyesírása
- Megítéltek néha másokat a helyesírásuk alapján?
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 2.osztályos kislányommal szeretnék magyar nyelvtant gyakoroltatni. Tudtok ingyenes gyakorló feladatokat?
- Matematika és nyelvtan gyakorló feladatokat keresek a neten általános iskola 2. -3. osztályos tanulónak. Ha tudtok, segítsetek, hol találok?