Megítéltek néha másokat a helyesírásuk alapján? (beszélgetés)
Nem.
Csak azt tartom róla, hogy nagyobb az egója, mint kéne.
Másképp mondva: beképzelt.
Általában valami ilyesmire (a helyzettől függően):
1) Tévedni emberi dolog;
2) Biztosan hiányzott az oskolából, mikor ezt tanulták.
Egy megjegyzés: a legjobb embernek is lehet rossz a helyesírása, ugyanakkor a legnagyobb gazember is tudhat helyesen írni. Az erkölcs akkor "lép be a képbe", ha másokat alacsonyabb értékűnek tartok, azért mert rosszabb az írásuk, mint az enyém.
Alapjáraton nem ítélek el senkit, akinek rossz a helyesírása. Több oka lehet annak, ha valakinek nem erőssége a helyesírás.
Viszont alakoskodni nem szeretek. Szóval, igen - tettem már megjegyzést néhányszor.
Azon pedig jókat szoktam mosolyogni, amikor mondjuk valaki megjegyzést tesz másnak a helyesírására, de ő maga sem ír hibátlanul. Van erre példa bőven.
Itt, ebben a fórumban is olvasható több olyan hozzászólás, amiben van helyesírási hiba. Nem is egy.
Szóval, csak óvatosan a bírálatokkal...
Nem, és nem zavar, ha valaki nem ír helyesen, ha nem értem újrakérdezem. Lehet ettől független jó ember! Nekem az emberek jósága nagyobb érték!
Nekem is vannak olyan szavak, amit gyerekkorom óta képtelen vagyok megtanulni, mert keverem ilyen pl a foghagyma/fokhagyma ha gondolkodom, akkor megy, de ha csak gyorsan leírom, tuti helytelen lesz. :DDD
Makó-fokhagyma...
Igen.
A helyzettől függ, hogy csak magamban-e vagy másképp is.
De vannak olyan alapvető hibák,amik nem magyarázhatók félreütèssel,vagy a kapkodàssal.
Èn vállalom,hogy meg ès elítéltek helyesìrás alapján.
További ajánlott fórumok:
- Alapvető helyesírás hibák... amiktől falra mászol? :)))
- Fórumozók helyesírása
- Oda szoktatok figyelni a helyesírásra?
- A helyesírás ma miért kiváltság?
- Mire gondolsz pontosan, amikor megítélsz másokat a helyesírásuk alapján?
- Ha a baba kihagy mozgásfejlődési lépcsőket, pl. kúszás akkor az később helyesírási problémákat okoz! Szerintetek igaz?