Hekk burgonyakéregben, paradicsomsalátával tálalva recept
Kalóriaszegény
A Hekk burgonyakéregben, paradicsomsalátával tálalva hozzávalói:
3-4db hekktörzs,
3-4db kisebb krumpli,
2-3gerezd zúzott fokhagyma,
2 tojás,
6-7ek tk liszt,
2-3ek tejföl,
só, őrölt bors,
liszt a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
A Hekk burgonyakéregben, paradicsomsalátával tálalva elkészítési módja:
A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük. A hekktörzseket először megforgatjuk lisztben (én csípős-paprikás lisztet használtam), majd a krumplis masszában. Két kanál segítségével óvatosan a felhevített olajba helyezzük, és szép aranybarnára sütjük. Paradicsomsalátával tálaltam, de bármilyen kedvedre való salátát készíthetsz mellé. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: macsek24, 2012. jan. 29. 21:31
A hekk burgonyakéregben, paradicsomsalátával tálalva elkészítési módja és hozzávalói.