Begyógyult égési hegesedésre létezik hatásos kenőcs? (tudásbázis)
Nem tudom, hogy milyen fokú égésről van szó.
2020-ban, nagyon megégett a csuklóm. Ráfröccsent a forró olaj. A csuklómon kb. 2cm-es átmérőjű gömbhólyag lett, ami persze rövid időn belül kiszakad és sebes lett.
Én, akkor rögtön Írissel (égési sérülésekre való) lefújtam, de nagyon ronda volt.
Nem kenegettem, mert nem olyan helyen volt, ahol nagyon zavart volna és tudtam azt is, hogy mindenképp hosszú idő el fog telni addigra, mire eltűnik.
A folt ami maradt, szintén kb. 2 cm-es kör alakú folt volt. Még most is látszik enyhén. Ezen a területen van még egy kb. 2 mm-es sötétebb foltom, maga a sérült terület még mindig sötétebb, mint a bőröm és van rajta néhány nagyon halvány heg.
Tehát, 4 év kevés volt, hogy elmúljon.
Ha a te sérülésed, nagyobb kiterjedésű és mélyebb sebeket eredményező, akkor nem hiszem, hogy a plasztikán kívül lenne, más megoldás.
Esetleg ki lehet próbálni különböző hegkezelő krémeket.
Nekem, műtét után a dermatix volt hatásos. Nyomtalanul eltűntek a hegeim. A contratubexre allergiás vagyok.
Manapság a cicaplastot javasolják mindenkinek.
Egy ismerősöm műtéti hegeit, egyik sem tűntette el, de még halványabbak sem lettek. Nem tudom, hogy mitől függ.
A kék Lukács krémet nem ismerem.
Aloe vera, körömvirág krém jó égésre.
Házilag is csinálhatsz.
Körömvirág olaj
• olívaolaj
• körömvirág (megmosva)
Egy befőttesüveget megtöltünk körömvirággal, majd felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi ellepi.
Lefedjük textillel, majd napos helyre tesszük. A macerátum 5-6 hét alatt készül el, ha kész, leszűrjük.
Nyáron kevesebb idő is elég. Méhviasz hozzáadásával kenőcs készíthető belőle, ha E-vitamint adunk hozzá, hosszabb ideig eltartható.
Mármint a hegek eltüntetésére?
nem nagyon.
Esetleg próbáld meg a Kék Lukács krémét. Sokszor segít a hegek halványításában, te teljesen nem fogja eltüntetni.
Bio oil.
De nem tapasztaltam csak olvastam
Nézz utána.
Úgy gondolom, azt már lézerrel lehetne korrigálni csak, bár azért sok dologtól függ. Égés foka, mikor történt.
Lehet az Culevit krám is jó.
Ha zavar, remélem tudnak rajta segíteni!