15 hónapos babám tegnap orra esett a járdán, lehorzsolta a orrát. Ti milyen krémet tennétek rá, hogy hamar begyógyuljon? (tudásbázis)
Ismerős.Az enyémnek az arcán vannak ekcémás foltok,amiket minden nap kenni kell :( Hát,egy idő után bizony elveszti a türelmét és sír,próbál megszökni :(
Kis horzsolásokat nem kell feltétlenül bekenned,tiszta vízzel mosd meg neki,és hagyd szellőzni.Ők még nagyon gyorsan gyógyulnak,rendbejön kencék nélkül is ugyan olyan szépen,hegmentesen,mintha kented volna.Szóval ha nagyon nem bírja nem kell ilyennel "zaklatni" :)
Szia!Van egy spray,ami filmréteget képez a seben, véd az esetleges újabb horzsolásokkal szemben,a fertőzésektől,sebvédő...Megnéztem:Cerotto a neve,patikában kapható.Mindig nálunk van:-)))
Főleg nyáron,mert mindig térdre esik a gyerek.
Lehet,h.már írták,nem olvastam vissza.
Szia!
A fejét félted?Lehet kapni kutacsvédő néven ilyen sapiszerűséget.Sajnos az orraesés ellen nem sokat ér,az eléggé kiáll ahhoz,hogy meg tud sérülni.De ha bárhogy máshogy esik,akkor megvédi a nagyobb koponyatraumától..
Az én fiam most 13 hónapos,ha fogni próbálom a kezét elrántja és mérgesen elszalad :S persze a járdán lévő gyökerekben stb mindig elesik,én is gondolkodtam már azon,hogy kellene valami erre a tanuló időszakra ...
Sziasztok!
Kisfiam most úgy néz ki mint egy harci sebesült.
1 méterre sem álltam mellette, amikor a járdán orra esett.
Most van abban a korszakban, amikor egyedül - kezemet nem fogva szeret sétálni.
Párom persze leordította a fejem, hogy én akkor minek vagyok, ha nem vigyázok rá.
Már gondoltam a sisakra (kerékpár), de attól félek ha így esik, akkor a kiálló sisak miatt a nyaka bicsaklik meg.
Nem tennék rá, csak lefertőtleníteném. Nem kell mindent krémezni, az sem jó.
A babák sebei, sokkal hamarabb begyógyulnak, mint a nagyobb gyerekeké.
További ajánlott fórumok:
- Mit vacsoráztál tegnap este?
- Kislànyom fenekén a bör lehàmlott, lehorzsolodott.Ötletek?
- Elestem, és nagyon csúnyán lehorzsolódott mindkét térdem. Tudtok ajánlani valamit, amitől hamarabb gyógyul?
- Kisgyerek lehorzsolt, vérző térdére mit tegyek?
- Lehet kezdeni valamit egy olyan lakk cipővel, aminek lehorzsoltam az orrát, vagy dobhatom egyenesen a kukába?
- Akiknek már volt mióma műtétje, hysterescópiával volt műtve, annak mennyi idő kell, hogy a heg begyógyuljon?