Kisgyerek lehorzsolt, vérző térdére mit tegyek? (tudásbázis)
Én sem olvasom vissza az összes hozzászólást,de látom,hogy már javasolták a FLP termékét a Firs nevű csodaszert :))Én sem terjesztem csak ajánlom,mert nagyon jó horzsolásokra,vérző sebre,rovarcsípésre,égési sérülésre és még sorolhatnám....Viszont,ami nálunk még bevált,az a Kék Lukács termékek közül az ún.Kék Krém :)Nagyon gyorsan hámosít,műtét után a heg kezelésére is ajánlják a sebészek is .
gyógypuszit:)
Talán még a körömvirágkrémet, vagy valamilyen hámosítót, esetleg Betadine, Neogranormon.
Nem olvasom vissza, ha még nem írta volna senki akkor ajánlatom: az Aloe Verások (Forever Living Product) First nevű terméke. Nem vagyok terjesztő, tag sem! kb 10 éve mindig van itthon, a környékbeli gyerekek is itt kötnek ki gyakran 1-1 horzsolás-vérzés után. Nagyon jó, orvosilag is elismert. Nem olcsó!!
Én se foglalkoztam soha a sebekkel, egészen addig amíg el nem vágtam az ujjam (papírral). Nem volt nagy vágás, talán 1 cm se. Rendesen elfertőződött, duplájára dagadt az ujjam. Azóta a biztonság kedvéért betadin van itthon. Kötszert nem igazán szeretem, inkább csak ujjamra, vagy ha nagyon vérzik.
En 11 eves koromig sebes terddel eltem egesz nyaron. Mit tettem ra? Sokszor a nagy jatek kozben eszre sem vettem, hogy verzek. Egyik seb elmult jott a masik. Ha anyukam eszrevette hidegvizzel lemostuk majd rohantam bicikliztem, faramasztam, fociztam tovabb. A fiammal is azt teszem, nem nyavalygunk sokat az ilyesminek.
Betadinnal kentem és hazaérve munkából rossz volt látni a kis sebeket. Úgyhogy sok-sok puszit kapot aztán elcsucsult és reggelre szépen bevarasodott neki, köszönöm a jó tanácsokat sziasztok
Először is tisztítsd meg a sebet, majd kend be valamilyen fertőtlenítőszerrel vagy sebösszehúzóval ami otthon van. :)
Tettél már valamit, vagy még vársz megfelelőbb válaszra?
Amúgy csak azt tudom mondani, mint a többiek. Lemosod, lefertőtleníted, leragasztod, ha kell.
Kb ennyi.
Nálunk szinte napi dolog az ilyen: amennyire tudod, ki kell tisztítani a sebet. Aztán betadine oldattal kenegesd át, ez nem csíp.
Mosd le jó alaposan(esetleg ha van aloe first-öd fújd be), fertötlenísd betadine cseppel, vagy kenöccsel.
Mást míg be nem sebesedik ne tegyél rá had levegőzzön.
Ha már van rajta var neogranormon segít hámosítani
Betadin... Bepanten plus... Valamelyiket...
Fertőtlenítővel először is le kellene tisztítani.
Nálunk nem gyakori az ilyen jellegű baleset ezért én leragadtam a Bepantennél. A patikában azonban már kapható egy ettől is jobb szer. Egyszerre fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő és még a sebet is összehúzza. Érdemes rákérdezni a patikusok biztosan tudják miről beszélek.
Kisgyerek lehorzsolt, vérző térdére mit tegyek?
További ajánlott fórumok: