Háztáji keltetése otthon (beszélgetés)
Sok sikert! :-)
Lámpáztad őket? Nem soká csipognak is a tojásban. :-)
Sziasztok!
Szeretném ezt a fórumot újraéleszteni. Ha van közetetek olyan,aki idén is keltet,szívesen beszélgetnék vele erről!
Szóval,idén első alkalommal mi is nekivágtunk a dolognak férjemmel. Ő csinált egy kiszuperált 4 fiókos fagyasztóból keltetőt. Vasárnap este indítottuk 60 db tojással...és várjuk a csodát.
Várom a jótanácsokat,mire figyeljük oda. Mekkora pára ingadozás a megengedett? Lámpázás? Stb... Köszönöm!
Hát végül is neve nincs. 60 db de 52 fért el benne..nem is értem, h hogyan gondolják a 60 db?
Itt a neten kerestem rá. És ez az ár tetszett a legjobban. Tudod a mai tojás, hús árak mellett meg kel mindent probálni. Nevelek a gyerekeimnek is párat, + a sogornőméknek is kel csibe. Na de majd elválik, h meg éri e?...
Én ezért untam bele...a legrosszabbkor volt áramszünet,vagy betegen keltek vagy nem keltek.....
lúdanyó!milyen fajta gépet,és hány db-ost sikerült venned??
sziasztok!
Csatlakozhatok?
5 napja inditottuk a keltetőt. Itt vettem a neten 18000ft remélem beválik. Tegnap áranszünet volt a nagy vihar miatt féltettem is a tojásainkat..:)
...keltetővel én keltettem be vállt és megéri!!!
Az utóbbi években kotlossal is bavállt,nem szedem össze tojásokat csak két naponta és mindig hagyok a fészekben 1-2 db-ot,több tojást látnak tyúkjaim el ülnek ,,,,most is 8 tyúkom ül 14böl.
Tojás hejett mü tojást is lehet rakni!!!
Úgy hogy 100szónak egy a vége,probál nem mindig össze szedni tojásokat,és lehet hogy még fiatalok!!Az én tyúkjaim 1,5-3évesek ,14tyúkra 2 kakast hagyok...:)
Sok sikert!!
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt egy keltetőgép gyártónál dolgoztam.
A gépei nagyon jó minőségűek,mi magunk is keltettünk vele 93 %.os aránnyal. A tojásokat akkor Bábolnáról hozattuk,így biztosan fiasak voltak, de 3 nap után lámpával egy pillanatra átvilágítottuk és amelyikben nem volt pici fekete folt azt kivettük a gépből és újjak kerültek a helyére. Sajnos ma már nem olcsóak ezek a gépek . at új gépek 30 ezer felett vannak és ezek nem is forgatósak.Mégis azt mondom érdemes befektetni,ha komolyan akarsz foglalkozni vele,mert garancia van rá. Feltétlen olyat vegyél amibe később tudsz majd forgatót is tenni.Addig megjelölöd a tojás két oldalát. Én egy napot és holdat rajzoltam rá filc tollal,mert reggel és este forgatni kell.
Oda kell figyelni a pára tartalomra is mert ha nem jó letapad a szikhólyag a tojás belsejében és nem fejlődik ki a pipike:-)
Ja és még annyi,hogy jövőre már keltethetsz saját tojást is de cseréld el a kakasodat a szomszéddal, mert testvérek között alacsony a hozam a belterjes szaporodás miatt.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Jó keltettést kívánok.
40-ből 32 kelt ki. Még csak egy szezonban használtuk, most a néni más fajta tyúkokat szeretne, amihez nem tud szerezni tojást.
Azért hozzátartozik, hogy a keltetővel párhuzamosan ültetett kotlót is, a gépi csibék pár nappal korábban keltek. Lámpa alatt tartotta melegen, később a kotló gondjaira tudta bízni. Enélkül elég macerás tartani a naposcsibét...
További ajánlott fórumok:
- Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- Te is bikiniben vagy otthon ebben a hőségben?
- Idősek otthona
- Fiatal háztáji gazdálkodók
- Ti mennyiért veszitek, vagy adjátok el a háztáji/tanyasi csirkét? Mármint felpucolt állapotában:)