Házilag, hogy lehet küzdeni a magasvérnyomás ellen? (beszélgetés)
Sziasztok!
Jómagam is magas vérnyomásos vagyok, nekem a fehérfagyöngy tea soha nem vitte le, sajnos:( Pedig áztatom, tisztított szűrt vízzel készítem, de nekem pl. semmit nem ér. A gyógyszerek is hol használnak, hol nem, pedig állandóan szedem:(
Edesanyam tobb mind 10 eve nagyvernyomasos, egy csupor csalan teaval, most altalaban 100 - 120 vernyomast ertem el.
En, nemregg jotem ra, hogy nagy a vernyomasom ...
felment egyszer 207 re is ! ...megijedtem, azonal megetem egy szelet kenyerel 2 gerzd foghagymart ( kinait, mert csak az volt itthon ...) es egy nagy csupor csalanteat, csak 10 perc mulva lement 170 re !
Sokk egeseget mindenkinek !
Óóó látom,te már ajánlottad a teákat.
Nos a fehér fagyöngynél annyi még a tudnivaló,hogy a vízből ki kell vonni a meszet.Felforr és ami kicsapodik a víz falára az a mész,majd ezt a vizet még leszűröd.
Szintén ezeket használom én is ,és a fokhagymát.
Nálam is bevált eddig.
A mozgása meg van minden nap, mozog mivel akkor nem megy fel annyira a cukra, az étrendre is odafigyelünk.
Magasvérnyomása tavaly a szívroham óta van neki.
szia
nem tudom édesapád küzd-e túlsúllyal, de a fogyás még az, ami leviszi a magasvérnyomást
Oda figyelünk az étkezésre mivel eleve cukros, magas cukros így inzulinos, így a sót is igen vissza vesszük mindenki magának ízesíti külön utólag.Vízhajtót nem kap de, vérhígitót igen, gyomorsavlekötöt is, és még a jóég tudja mit a szívre és ha jól tudom érmeszesedése minimális de arra is kap asszem valamit.
Az a baj hogy nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal szituáció van orvos szempontból.
Szív álltal Pécsre tartozik de Mohácsra is kell járnia kardiólogiára,Pécsen kikötötték hogy Mohácson ne írjon fel semmit, egyeztetés nélkül főleg.Viszont minden más ügyben tehát cukor és a többi ügyben meg Mohácsra kell járni. A háziorvosunk meg.. azt inkább hagyjuk..
És igen mindkét érték nagyon magas, ilyen rossz időben meg rettentően érzi, már napok óta pihen.
Szia. Nekem bevált a középső ujj masszírozása. A bal kéz középső ujját az ujjtőnél a jobb kéz mutató és hüvelykujja közé vesszük (megcsípjük), és az ujjtő felől a körmök felé közepes nyomással végighúzzuk az ujj oldalát. Visszafele masszírozni tilos, mert az emeli a vérnyomást! Ezt a mozdulatot kb. harmincszor kell ismételni, majd a jobb kéz középső ujját kell masszírozni ugyanígy bal kézzel. A beteg magának is csinálhatja, ha épp semmi dolga nincs.
Remélem, érthető volt, lerajzolni könnyebb lenne :).
Sómentes, cukormentes, koleszterinmentes, koffeinmentes diéta, petrezselyem. Életmódváltás: viszonylagos gyógyulás után a betegek visszatérnek a korábbi életmódjukhoz, étkezési szokásaikhoz, amitől a betegséget kapták. Lehet, hogy a Te Apukád is így van ezzel? Vízhajtót kap az Apukád? Mindkét érték magas, vagy csak a felső?
Az nem normális, hogy 4-5 féle gyógyszert kap a vérnyomására, és mégse jó, biztos, hogy jó orvost választottatok?
Tudom, hogy nagyon sok fórum van már ebben a témában de javarészéhez már nagyon rég írtak ezért indítok külön.
Édesapámnak tavaly volt hátsófali szívrohama, amit 3 hálóval rendbe hoztak. Cukorbeteg, most már inzulinos és rettentően magas a vérnyomása, 4-5 féle gyógyszert szed vérnyomásra és szinte alig tudjuk levinni neki normális értékek közé.Már probáltunk ilyen macskagyőkér kivonatos enyhe nyugtatót is mondván biztos a stresssz, de az sem vált be, pedig homeopátiás patikában orvos ajánlotta.
Van külön olyan gyógyszere ami azonnal viszi le a vérnyomást amolyan "vészhelyzet esetére", de hát nem szedheti azt minden nap, minden alkalomkor..
Olvastam erről a 30 foghagymagerezd + 5 citrom turmix italról, holnap kiprobáljuk a kúrát.Kiváncsi lennék van e olyan aki kiprobálta és tényleg bevált e neki.
Ha valakinek van ötlete más homeopátiás gyógynövényes dologról szívesen fogadom!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leküzdeni a késő esti éhségrohamot?
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Házilag kézmosó folyadék/érintés nélküli kézmosó, hogyan lehetne kivitelezni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan lehet leküzdeni az édesség utáni vágyat?
- Hogyan lehet egy ilyen férfit kezelni? Érdemes egyáltalán küzdeni érte?