Házhoz jöjjön a Mikulás? (beszélgetés)
Szerintem, igenis jó ha jön, de akkor annak is legyen meg a módja, természetesen itt a "hivatásos" mikulásokra gondolok!Én krampuszként dolgozom, és egy alapítványnál vagyunk természetesen többen, főleg céges rendezvényeken, de családokhoz is megyünk, meg kórházba, önkormányzathoz is!
Nekem az a tapasztalatom hogy ez egy olyan felejthetetlen élmény a gyereknek, hogy nem lehet kihagyni! engem riasztanak az áruházi így-úgy felöltözött érdekemberek! Természetesen hazudnék ha azt mondanám h nem a pénzért csinálom, de nekem is nagyon sok élményt nyújt! amikor a gyerek oylan áhítattal vegyes félelemmel néz rád és nagy megtiszteltetésnek érzi h te vele, csak vele foglalkozol! Persze ez családoknál is más, valóban csak a tehetősebbek, vagy aki szán erre v.mennyit azok hívnak minket, de sztem ezt mindenki eldönti maga! Mer én inkább fizetnék egyszer egy "rendes-hiteles" mikulásért mint a hipermarketben megvehető ruhába rombolnám le az illúziót! A másik, hadd legyenek gyerekek a gyerekek! attól még mer mi már nem hiszünk benne, hagyjuk meg nekik ezt a lehetőséget! a nagyobb gyerekkel meg ezt ugyanúgy meg lehet beszélni hogy ne rontsa el a másik "kedvét"
Én szeretem a házhoz jövő mikulást-az én lányom még hisz benne még csak 4 éves.Minden évbe jött hozzánk,de elviszem közös mikulásbulikba is.pl.főtéri ,,Mindenki mikulásáshoz"alíg fért oda mert a nagyok eltolták meg nagy volt a tömeg.Pesten jó volt a vasuttörténeti parkba a tavalyi mikulás program-ott eggyesével felmehettek a gyerekek a manók segítségével a mikuláshoz a kamionba.A lányom még hisz a Mikulásba és már bejelölte az ujságba mit hozzon neki(mivel még nem tud olyan nagyon jól rajzolni).
Meg a postaládába rejtünk el neki zenélő mikulásos képeslapot mintha a mikulás írt volna vissza neki...
Hmm..Én,mi személyesen is ismerünk egy ilyen "házhozjövős" Mikulást.Ő már évek óta foglalkozik ezzel,számlát ad,és rendesen végzi a dolgát.4 kis "manóval"(kisnövésű felnőttel),élethűen(már ha azt lehet..)adja,adják elő magukat.A gyerekeim a normál életben is ismerik,(a legjobb barátunk egyébként)tavaly őket is meglátogatta "Mikulásként",és maradandó élmény volt számukra.Azóta Mikulás bácsinak hívják,és már le is adták az idei "rendelést" :)..
Bár hozzáteszem azt is,h nem a legolcsóbb mulatság,főleg a mai országos helyzetben,(nekünk,hála ég,ingyenes:))mégis amellett voksolok,h igen,jöjjön csak házhoz..:)
Ha más is így gondolja,és szeretné ezt a "szolgáltatást" igényelni,priviben megadom az elérhetőségét:)
További ajánlott fórumok:
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- Kinek mit hozott a Mikulás bácsi?
- Miért kell 2 hónappal előbb kitenni a boltokba a mikulást?
- Ki mennyit szán a gyerekének a Mikulás csomagra?
- Hajdú Péterék 100 ezer ft-os Mikulása...
- Ti mit csináltok a rokonoktól kapott "rosszabb minőségű" mikulás, illetve csokinyuszival?