Házfelújítás, Budapest környékén mennyibe kerül kb? (tudásbázis)
Nem feltételeztem, hogy hazudsz.
Csak úgy értettem, hogy 120 ezerért szerelték volna be nektek az ajtót egyedül, ami egy horror.
A 6 ablak+bejárati ajtó össz. szerelése lett volna 120 ezer.
Nem hazudok, ez igy van.
Ne haragudj, de az nem létezik, hogy annyi legen egy ablakcsere munkadíja, mint amennyibe maga az balak kerül!
Vagy teszem azt, egy százezres kád beszerelése is 100 ezer legyen...
Mi most hat hatalmas ablakot /műanyag/ 210+180-as, egy bejárati ajtót vettünk 380 ezerért. A szerelést nem kértük, mert az plusszban 120 lett volna. Egy ismerős kúmüves bettette négy óra alatt.
A munkadij kb. majdnem annyi szokott lenni, mint az anyagár.
Mint előttem is írták, minél több embertől, cégtől kell árajánlatot kérni, ugyebár ez ingyenes.
De abban a községben, ahol vettétek a házat is biztosan vannak olcsóbban dolgozó helyi ezermesterek is. Őket is meg kell kérdezni. Lehet X ismeri Y-t, aki (majdnem) mindenhez ért, és 4-5 ezer/nap áron rengeteg mindent megcsinál.
És persze a ti munkátok is sokat számít.
Ez tök egyszerű :))))
Jó pár embertől kell árajánlatot kérni és egyből tudni fogod melyik reális.....
Na ez az...
Az anyagárakkal ill. a beszerelendő dolgok árával tisztában vagyok, lévén azokat én veszem meg. A munkadíj viszont ellenőrizhetetlen és nem szeretném, ha becsapnának.
Tudom, sok mindenen múlik ez, de tapasztalatok érdekelnének. Vettünk egy nyaralót, 60 nm.
Cserélni kell 6 db ablakot, áttörni egy falat, felhúzni egy falat és betenni 2 db ajtót.
Villanyszerelésre is szükség lesz: új konnektorokat kell létesíteni plusz új kapcsolókat.
Illetve egy fürdőszobát kompletten fel kell újítani: csempézés plusz új szaniterek.
És sajnos, tippem sincs, hogy mi lehet reális munkadíj ebben az esetben?
További ajánlott fórumok:
- Olcsó és jó fodrászt keresek Budapesten! Valahol a VI., VII. kerület környékén tud valaki?
- Ismertek-e megbízható, lelkiismeretes, normális, alapos, szakmailag tuti jó nőgyógyászt Budapest XVIII. kerületben vagy a környékén?
- Tud valaki ajánlani terhesgondozót Budapesten, a IV., XIII. kerület környékén?
- Tudna valaki ajánlani jó érsebészt, illetve magánrendelőt Budapest I. kerületben és környékén?
- Jó nőgyógyászt keresek Budapest 9. kerülete környékén!
- Vezetékes telefon szerelőt keresek! Budapesten a III. kerület-ben vagy környékén! Aki ismer ilyen szerelőt megírná?