Házban haragos sikló kígyó, ők többen élnek vagy lehet véletlen? (tudásbázis kérdés)
Lehet egér után ment be. Biztos nem rátok vadászik. Nálunk tavaly "rézsikló pánik" volt akkor utánaérdeklődtünk, magányos állatok csak telelni, párzani járnak össze.
Én kevés dologtól félek, de a kígyóktól nagyon.
Én is összeszarnám magam. A hajópadló alatt föld? Nem lehetne lebetonozni? Hogy menne már a szájba, arra csak felébrednél:)
Olyat láttam, hallottam már, hogy a fű és zöld növény kinőtt a parketta, vagy linoleum sarkában mert a ház nem volt lebetonozva csak sóder volt de, hogy sikló?
A leírásból is láthatod, hogy nem csoportosan él.
De a lakásba csak bejutott valahiogy, ezt az utat kellene lezárni.
Honnan szedsz ilyen butaágokat, höogy a szájba mászik éjszaka? Meg hogy visszamegy a tojásaiért?
Minden sikló kígyó, de nem minden kígyó sikló. Ismerjük meg közelebbről a hazánkban élő kígyókat.
A világon élő 2400 kígyófajból mindössze 7 található meg Magyarországon. Ezek két családba, a valódi siklófélék és a viperafélék családjába tartoznak. A hazai kígyók a következők: haragos sikló, erdei sikló, rézsikló, vízisikló, kockás sikló, keresztes vipera és rákosi vipera (másnéven parlagi vipera).
Haragos sikló
A haragos sikló egy termetes eurázsiai kígyófaj, amely nevét a potenciális veszélyforrásokkal szemben tanúsított agresszív viselkedéséről kapta. Támadásainak hevessége miatt a népnyelv ugró siklóként is ismeri. A veszélyforrást kiváló érzékszerveivel általában jó előre észleli, és ilyenkor gyorsan, ám meglehetősen zajosan menekül.
Ha a fenyegetés közelebbről jön, a faj nem habozik jóval nagyobb ellenfelét is megtámadni. Természetesen – sikló lévén – harapása nem mérgező, azonban hegyes fogaival fájó sebeket tud okozni. Ritkasága miatt fokozott védettséget élvez, eszmei értéke 500 ezer forint.
Innen másoltam:
További ajánlott fórumok:
- Kivel találkoztál ma? Csak úgy, véletlen.
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- Szerinted mi az emberi lét értelme? Véletlen-e
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Mi az eljárás, ha valaki szaksegítség nélkül szül (az most mindegy, hogy véletlen, vagy szándékosan) és utána nem megy kórházba?
- Lehet ez véletlen?