Házastárs halála esetén, hogyan kell a közüzemi számlák átírását intézni? (tudásbázis)
10 hónapja halt meg a férjem, mindent telefonon intéztem, meg email-ben.
Gáz, víz, villany, szemét, biztosítás.
Telefonon mindent elmondanak, küldik amit ki kell tölteni.
Vagy levélben, vagy email-ben küldtem vissza.
Személyesen.
Halotti anyakönyvi kivonat, az új tulajdonos lakcímkártyája.
Szia! Részvétem a barátnődnek.
Nekünk egyenként kellett végigjárni a szolgáltatókat, halotti anyakönyvi kivonattal. Jó, ha tud vinni egy számlát, amin szerepelnek különböző szolgáltatóazonosítók. Ezekre a helyekre általában lehet foglalni online időpontot.
Ha nem szeretne postai levélszámlákkal bajlódni, akkor egyidejűleg kérheti, hogy emailben küldjék.
Részvétem!
A halotti anyakönyvi kivonatot (fénymásolat is) és a saját szem.ig-et vigye magával. Az utolsó számlát és annak befizetését igazoló csekk, vagy bank kivonat.
Ami fogyasztás azóta volt, (Óra-állást is vinni!!!) akkor azt ott fizeti kp, és azok után minden további nélkül átírják.
Vannak városok, ahol nem kell az utolsó fogyasztást fizetni, a mi városunkban anélkül nem írták át.
Sziasztok, kedves barátnőmnek meghalt a férje.
Le tudná nekem írni valaki, hogy a mindenféle közüzemi dolgokat, amik a férj nevén voltak eddig, hogy kell a barátnőmnek a saját nevére átiratni?
Kerestem neten, de nyilván rosszul csináltam, mert egyértelműen sehol nem találtam. Gondoltam legalább ennek kiderítésével segítenék neki.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek a házastársnak, kedvesnek, barátnak
- A 10 év alatt felgyülemlett közüzemi számlák kidobhatóak?
- Albérlőm el van maradva a közüzemi számlákkal, kb.300000 Ft-tal. Mit lehet tenni? A szolgáltatókkal én vagyok szerződésben.
- Mi a véleményetek a közüzemi számlák interneten történő fizetéséről és az interneten történő fizetésről?Nincs benne semmi veszély?
- Késnek a közüzemi számlák, meddig kell kézbesíteni ezeket?
- Segítenétek? Egy hitel kérelemhez kellene írnom egy olyan "igazolást", hogy nem én fizetem a közüzemi számlákat hanem a cég ahol dolgozom.