Ház eladása. Jogászt kérdeznék ez ügyben. (beszélgetés)
A szocpolal terhelt ingatlant nem lehet eladni, vagy ha eladod akkor két lehetőséged van:
Vagy visszafizeted a szocpolt-egy összegben a Kincstárnak,
Vagy Jegyző által felfüggesztetitek-letétbe helyezve a szocpol összegét, és két év en belül másik ingatlanra kell rátetetni.
Ez a két variációd van.Több nincs.
Ezt most nem értem amit írtál
Akkor a szocpolt csak felfüggeszteitek?
Mert a szocpol a gyerekekre járt mikor épitettük.Ezt nem kell visszafizetni
Akkor a szocpolt csak felfüggeszteitek?
"Mert azt mondta a vevő,hogy az ügyvédnél egy számlán letétbe helyezik,és az ügyvéd utalja ha a nevükön van."
Semmiképpen ebbe nem mennék bele.
Igen
Mert azt mondta a vevő,hogy az ügyvédnél egy számlán letétbe helyezik,és az ügyvéd utalja ha a nevükön van.
Szocpolt nem kell visszafizetni.
"Nem igazán tetszik,hogy aláírom a szerződést és pénzt nem kapom meg. "
Szeződéskötéskor vagy kp. vagy egy banki igazolás, hogy az átutalt összeg lekerült a számlájáról-minimum.
Manapság egy ügyvéd még nem garancia semmire-lásd lakásmaffiát..
Nos, szerintem utazz fel-ne legyen gond 150 km. ilyen esetben. De ne menj bele a letétes buliba-ki van csukva.
Ráadásul a szocpol visszafizetést is foglalóból szokták intézni. Nem az eladó zsebből fizeti ki.
Szia!
Sajnos én nem tudok intézni semmit,mert majdnem 150 km-re vagyok.A volt nejem intézte a papír dolgokat.
Nekem is nagyon furcsa ez az egész azért is kérdeztem rá.Nem igazán tetszik,hogy aláírom a szerződést és pénzt nem kapom meg.
Mert szerintem ha eladunk valamit szerződés kötés után ki kell fizetni,nekünk ahhoz már nincs közünk,hogy ő a saját nevére írassa
Ha tiszta a tulajdonlapod, és a szerződést beviszi az ügyvéd, akkor azonnal széljegyzetben fent van.
Nekem ez az egész amit te itt irtál a vevőd akaratáról-nem tiszta.
Miért nem személyesen intézitek a Földhivatali cuccot-2-3 óra alatt meg van jobb esetben.
Semmiképpen nem mennék bele az ügyvédi letétes buliba amit a vevőd akar. Szó se lehet róla. Légy észnél.. A nevükre kerül az ingatlan, és te bottal ütheted a pénzed nyomát.
Szia!
Már a földhivatalnál van,elvileg ma kerül le róla az állami teher.
Szerződés aláírása péntekre van tervezve.De a vevő az összes pénzt letétbe akarja helyezni az ügyvédnél és mikor a nevükre került a ház akkor akarja kifizetni.Nekem ezzel van a gondom.Azt mondta ha alá van írva a szerződés sürgősséggel megkérik a földhivatalnál,hogy a nevükre kerüljön!
Amikor meg van a Szocpol levételi engedélye, be kell mennetek a földhivatalba, ott a tulajdoni lapról levetetni személyesen, mert ha nem személyesen jársz el minimum1-2 hónap. Ha személyesen eljársz ott helyben megcsinálják.
A tiszta tulajdoni lappal kötitek meg a szerződést. Belefoglalva az elővételi szerződésben foglaltakat.
Amikor a szerződés alá van irva-mi úgy csináltuk, hogy kértük az ingatlan 3/4 részét, és a fentmaradó rész kulcsátadás és lemondónyilatkozat(széljegyzet engedély) után adtuk.
Sziasztok!
Látom régebben jártatok erre,de azért próbálkozok.
Kérdésem
Saját tulajdonú házat adunk el,épp folyamatban van!Van rajta szocpol állami teher,ennek levétele folyamatban van elvileg ma kerül le róla.
A kérdésem az lenne,hogy hogyan müködik az eladás.Vagyis tudom de mégsem értem.A vevő azzal állt elő,hogy pénteken írjuk alá a szerződést és ő letétbe helyezi a pénzt az ügyvédnél.És ha lement a teher róla meg a nevükre átkerült a ház akkor utalja az ügyvédje a pénzt nekünk.
És ezzel kapcsolatban kérdezném.Ez nem úgy működik hogy mikor a szerződés alá van írva akkor kell fizetniük???Mert az már nem a mi dolgunk,hogy át íratatja a nevükre a házat!Vagy nem jól tudom???
Választ előre is köszönöm Géza
Jézus! Még hitel is van a házon?
Eladhatja a hitelintézet hozzájárulásával, csak ki kell fizetni a tartozást...
Azt nem lehet megtiltani, hiszen az a saját 1/2-ed része... Nem tudod kicselezni...
Esetedben pedig tulajdonosként már további kötelezettséged van - "viseli terhét, húzza hasznát" elv alapján.
semmi.
ha kifizetném a testvérem részét és apám pedig maradna a házban,odavihetné az élettársát is?
mennyi beleszólásom lenne?
Akkor irány az ügyvéd. De bármilyen kicsi vagyon is maradjon utána, a házasságon kívül született gyermek fog utána örökölni...
Gondolom, a hagyatéki eljárás határozata a kezetekben.
Édesapád hajlandó eladni, a testvéred lemond az elővételi jogáról, te megveszed és mindkettőjüket kifizeted.
így van.
ha én megvenném,kinek mennyit kellene fizetnem?
egyáltalán hogyan zajlik ez le?
Magyarul mondva: attól féltek, hogy befészkeli magát a hölgy a gyermekével a ti örökségetekbe...
(Érthető...)
A lakásába azt fogad be, akit akar. A saját részéből (elméletileg) írathat rá, de annak nincs sok értelme, max. annyi, hogy még bonyolultabb lenne a tulajdoni hányad.
Azért viszont imádkozzatok, hogy édesapátok ne hunyjon el, mert akkor a 3. gyermek is örökölhet.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem orvoshoz fordulnak sokan a női problémákkal, miért fórumon kérdeznek erről?
- Szemüvegesektől kérdeznék!
- Szőrtelenítés ügyben kérdeznék
- Egészségügyben dolgozóktól kérdeznék. Mennyit keres egy ápolónő és hol tudom továbbképezni magam?
- Munkaügyben jártasaktól kérdeznék... Tudtok segíteni?
- 4. osztályos gyerekek anyukáitól kérdeznék! Pontos listát tud nekem valaki mondani technikafelszerelés ügyben?