Havi kiadások (beszélgetés)
Mi ruhára minimálisat költünk, majdnem semmit. Ami van, addig viseljük, míg tényleg tönkremegy, akkor jöhet új. Persze van ünneplő, nem megyünk mackóban sehová 😀 De pl. nincs minden eseményre új ruha.
Mondjuk ha lesz esküvő, üsse kavics, veszek 🙂
Igen, mert 3 évvel ezelőtt váratlanul elromlott a gáztűzhely, nem találtam szerelőt, és még aznap vettem egy villanyrezsót, - megszerettük,
nem is nagyon vagyunk melegigényesek, mintpld most sem fűtünk már elég régóta, és akkoriban volt a cirkusz a rezsivel gázzal stb, és úgy döntöttünk, hogy elég lesz a villany. Különben hidegben is 2 szobában fűtünk. Normálisan felöltözünk, nem is betegedett meg egyikünk sem.
Téged klónozni kellene, úgy tudsz bánni a pénzzel, komolyan!
Nekünk rezsi, meg mosó-tisztítószerek, tusfürdő, akármi, ebédrendelés (40-45), nasik. 12 ezres krémek, amik felénél mennek a kukába, és minden hónapban megfogadom, hogy a kecsketejes krémet fogom használni, 3 hónapig tartottam is. De ezekkel együtt 400 ezer nem megy el 1 hónapban.
Február közepén 7 pizsamát vettem, nem lehetett kihagyni, olyan jók és jó árban voltak. össz,35 ezer.
Átlag nincs.
Ugyanúgy, ahogy nincs átlagos ember.
Mások a körülmények, mások az igények.
Van ami egyeseknek alap, másoknak ez már a luxus kategória.
Ahhoz, hogy csak megközelítőleg is korrekt választ kapj, ahhoz a pénztárcádban kellene turkálni.
Kellene tudni, saját lakásban, vagy albérletben élsz, az hol van, milyen a fűtésrendszere stb. Van-e gépkocsi, bankhitel?
Van-e olyan étel, amit eleve ki kell zárnod, mert allergiás valamelyikőtök rá netán.
Kellene tudni mennyi a havi bevételed, bevételetek.
Tehát nem is értem a kérdésed, csak gondolj bele, ha azt kérdezném Tőled, mennyiből tudok kijönni, tudnál rá válaszolni?
Heti 10 ezerből kijön a kaja, a pipere, a tisztítószer minden?
Akkor a rezsin kívül havi 40-50 ezret költesz csak?
Zseni vagy! Komolyan.
Nem vásárolok a tescoban.
Tisztítószerek közül legtöbbször a Müller saját márkás termékeit használom.
Az arc és testápolás havi költségei nálunk ennél jóval több.
Én leírtam, hogy nálunk kb. mennyi.
Elárulnád, hogy nálatok mennyi a havi kiadás?
Ha ennyire képben vagy az árakkal, illetve azzal, hogy mi a fontos, akkor miért érdeklődsz?
A 100ezer 2 főre szerintem "normál" fogyasztás.:)
Vásárlásonként 15ezret számolok 2 főre. Egy héten 2x megyek boltba, az havonta 120ezer. Megveszem amit kívánok.
Húsféléket (marha, disznó, hal) negyedévente vásárolok be cca. 100ezer értékben. Csirke, tyúk, kakas van az udvarban, tojás a kamrában
További ajánlott fórumok:
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Te a családoddal mennyi pénzből éltek?Ebből mennyi a rezsi/kötelező havi kiadások/törlesztés?A maradékból pedig...?
- Mit tegyek, hogy vége legyen a szenvedésnek? Vettem egy lakást hitelre, most meg jönnek a váratlan egyéb kiadások.
- Milyen egyéb kiadások vannak akkor, ha veszel egy lakást? Pl. átiratás stb.
- Büfé üzemeltetése milyen kötelező kiadásokkal jár?
- Essential Grammar in Use: kiadások közötti különbség