Hasznos és jó tanácsok, ötletek! (beszélgetős fórum)
Ez egy nagyon jó fórum, folytatni kellene :)
Kizárt, hogy ennyi ember között, csak 16-nak van jó ötlete. :)
A szaraz szemes babot leforrazom es hakihult a viz egy masik edenyben forro vizbe teszem fozni a vegen sozom.Igy nem kell egy ejszakan keresztul aztatni.
A diszno vagy marhamajat szeletelem meg sozom es a hutoben egy felorat pihentetem utan bo olajban sutom vigyazat nem szabad tul sutni mertakkor ragos lesz.
A telire eltett reszelt almahoz egy keves borkent teszek nem valtoztassa szinet .A tocsihoz is teszek egy keves borkent
A kenyér sarkát, ill. másra már fel nem használható kenyérdarabokat szárítás után késes robotgépben, vagy diódarálóvan megdarálom, így mindig van zsemle, ill. kenyérmorzsám.
Porcukrot is így állítok elő kristálycukorból
mindkét eljárással pár forintot megspórolok.
Én is forró vizzel szoktam a kolbászt.
Nálam a hagymánál az jött be,h. a kést és a hagymát is megmostam hideg vízzel. Persze nem töröltem meg.Amikor csipni kezdi akkor jra bevizezem a kést.
Mielőtt hozzáfogsz a fokhagyma préseléséhez, nem fontos az összes hártyát lefejteni róla, elég a külsőket. Gyönyörűen ki lehet nyomni így is, sok időt megspórolsz.
Hajában főtt krumpli héját sem kell lehúzni, ha utána pürésíteni akarod. Szépen át lehet nyomni a krumplinyomón, saját magát megházozza.
Sziasztok!
Én ezt pont fordítva hallottam, hogy melegvízben kell megmosni, úgy könnyebben lejön a kolbász bőre. De ezt is kifogom próbálni.
A füstőlt kolbászról nehéz leszedni a külső
"bőrét". Én hideg vizben lemosom a kolbászt, majd a kés nyelével végig ütögetem , igy fellazul a héj és szinte egyben le lehet húzni róla.
Hagyma kockázásnál egy nagy korty hideg viz a szájba és igy nem csipi a hagyma a szememet. Mindig bejött.
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy ebbe a fórumba mindenki leírhatja az általa tapasztalt hasznos és jó tanácsait, amit éppen úgy gondol, hogy másnak is hasznára válhat.
További ajánlott fórumok:
- Első randira hasznos tanácsok :)
- Rubint Réka Jubileumi DVD-vélemények, ötletek, tanácsok
- Sonkapréshez szeretnék recepteket, és hasznos tanácsokat kapni. Köszönöm szépen!
- Hasznos tanácsok Horvátországba utazóknak
- Ki szeretnénk menni a bécsi karácsonyi vásárra saját autóval.Tudtok segíteni hasznos tanácsokkal?Pl. hol érdemes hagyni az autót stb.
- Catawiki - Tapasztalatok, vélemények, hasznos tanácsok