Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hasznos és jó tanácsok, ötletek! fórum

Hasznos és jó tanácsok, ötletek! (beszélgetés)

2014. jan. 15. 21:56

Ez egy nagyon jó fórum, folytatni kellene :)

Kizárt, hogy ennyi ember között, csak 16-nak van jó ötlete. :)

16. ancsy1
2010. okt. 6. 21:59
Az tortabevonónál nem kell feltétlen vízgőzfürdőn melegíteni,hanem az ét(tej)csokit felkockázva kis olajjal bögrébe teszem és a mikroban 800 W-on fél percig melegítem és utána simára keverem kanálal. (vigyázzat nem szabad sokáig melegíteni,mert ikrás állagú lehet és égett íze lesz a csokinak)
2010. júl. 18. 22:33
Az utóbbi időben sokat fáj a fejem. Még nem tudni, hogy mitől, de lehet nyaki meszesedéstől is. A neurológus tanácsolta, hogy este és reggel üljek le az ágyra, és a fejemmel írjam le a számokat 1-l0-ig. Ezt többször meg kell ismételni. Úgy néz ki, hogy jót tesz ez a kis torna.
2009. szept. 5. 22:08

A szaraz szemes babot leforrazom es hakihult a viz egy masik edenyben forro vizbe teszem fozni a vegen sozom.Igy nem kell egy ejszakan keresztul aztatni.


A diszno vagy marhamajat szeletelem meg sozom es a hutoben egy felorat pihentetem utan bo olajban sutom vigyazat nem szabad tul sutni mertakkor ragos lesz.



A telire eltett reszelt almahoz egy keves borkent teszek nem valtoztassa szinet .A tocsihoz is teszek egy keves borkent

13. Akymo
2008. jún. 14. 10:36
Az eset a kávéfőző és a mosógép vízkő problémáira is csodákra képes :-)
2008. máj. 28. 13:10
Ha kemény tojást főzök a vízbe teszek egy kanál sót, így könnyebben leválik a héja.
11. Hmv.
2008. febr. 18. 13:57

A kenyér sarkát, ill. másra már fel nem használható kenyérdarabokat szárítás után késes robotgépben, vagy diódarálóvan megdarálom, így mindig van zsemle, ill. kenyérmorzsám.


Porcukrot is így állítok elő kristálycukorból


mindkét eljárással pár forintot megspórolok.

10. Vanet
2008. jan. 31. 13:25
Amikor karfiolt főzök mindig teszek pár csepp tejet a főzővízbe, így nincsen szaga. (csak figyelni kell, nehogy kifusson a víz a tejtől)
9. RLindi (válaszként erre: 7. - Bnedora)
2008. jan. 31. 12:01

Én is forró vizzel szoktam a kolbászt.

Nálam a hagymánál az jött be,h. a kést és a hagymát is megmostam hideg vízzel. Persze nem töröltem meg.Amikor csipni kezdi akkor jra bevizezem a kést.

8. Hmv.
2008. jan. 31. 11:59

Mielőtt hozzáfogsz a fokhagyma préseléséhez, nem fontos az összes hártyát lefejteni róla, elég a külsőket. Gyönyörűen ki lehet nyomni így is, sok időt megspórolsz.


Hajában főtt krumpli héját sem kell lehúzni, ha utána pürésíteni akarod. Szépen át lehet nyomni a krumplinyomón, saját magát megházozza.

7. bnedora (válaszként erre: 5. - Zsikee)
2008. jan. 22. 12:00

Sziasztok!

Én ezt pont fordítva hallottam, hogy melegvízben kell megmosni, úgy könnyebben lejön a kolbász bőre. De ezt is kifogom próbálni.

2008. jan. 20. 19:22
A főtt tojásról nehéz leszedni héját. De ha a főző vízbe sót tesztek és főzés után bő hideg vízzel öblítitek tuti asiker.
2008. jan. 20. 18:49

A füstőlt kolbászról nehéz leszedni a külső

"bőrét". Én hideg vizben lemosom a kolbászt, majd a kés nyelével végig ütögetem , igy fellazul a héj és szinte egyben le lehet húzni róla.


Hagyma kockázásnál egy nagy korty hideg viz a szájba és igy nem csipi a hagyma a szememet. Mindig bejött.

2008. jan. 20. 16:49
Petrezselyem zöldet apróra vágom, a jégkockatartót jól megtömködöm,kifagyasztom,dobozba gyűjtöm.Télen ha szükséges 1 kockát dobok az ételbe.Mindig kéznél van.
2007. dec. 25. 22:11
Ha a hűtőszekrény jégkockatartója alá alufóliát teszünk, nem fagy le.
2007. dec. 25. 22:10
Ha csak egy fél hagymát használunk el, hámozás előtt vágjuk ketté. Belső felét fektessük nedves papírra, így sokáig friss marad.
2007. dec. 25. 22:02

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy ebbe a fórumba mindenki leírhatja az általa tapasztalt hasznos és jó tanácsait, amit éppen úgy gondol, hogy másnak is hasznára válhat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook