Használtok a konyhában vagy szépségápoláshoz extra szűz kókuszolajat? (tudásbázis kérdés)
Nem hát! Sajnálom hogy nem sikerült úgy fogalmaznom hogy te is megértsd, mert sajnos elbeszélünk egymás mellett.
A kérdésem csak az volt hogy használtok-e kókuszolajat, hogy ki milyen színvonalú információból mennyit tud róla az nem. Sajnos én akartam az ismereteket kutatási eredménnyel alátámasztva bővíteni, de itt erre senki részéről nincs igény. Nincs a fórumon olyan téma aminek címétől ne térne el a látogatóság kisebb-nagyobb mértékben, azt gondoltam ebben a témában ennyi még belefér. Semmi probléma, én is be is fejeztem.
Dehogy van harag, én is bírlak. Sok okos tanácsot olvastam már tőled, de tényleg nem vitatkozni akartam, hidd el! Csak nézegettem a neten, hogy mi mást is írnak még, és találtam olyanokat is, amikben más volt, mint a Te linkedben. Egyszerűen csak megmutattam, hogy ilyen is van. Mivel én nem próbáltam ki úgy, ahogy Te, nem vitatkoztam.
Te se haragudj, de ahogy Te felteszel valamit, én is feltehetek. Ha nem egyezik a kettő, az még nem jelenti azt, hogy vitatkozni kellene. Nem ér annyit az egész. Nem is kell ezt a dolgot tovább feszegetni, elég ha az ide írók a kezdő kérdésre válaszolnak. Annak meg nem az volt a témája, hogy jó vagy rossz a kókuszolaj, hanem az, hogy hogyan lehet felhasználni.
A magam részéről lezárom ezt a dolgot, mindent leírtam már, csak ismételni tudnék. Senkinek se tanácsoltam, hogy ne használja, ahogy Te sem, hogy igen. Nem kell ezt a dolgot tovább nyújtani.
Az ilyen viták elkerülése végett inkább nem érdemes felületes információkkal ellen érvelni. Úgy fair, ha kutatási eredményt másik kutatási eredménnyel cáfolunk ami eltérő eredményről számol be. Cikkek és kutatási eredmények között akad némi különbség. Másrészt, bántó egy olyan ember felé ellenérves cikkeket dobálni, aki időt és energiát föccölt abba hogy valós információhoz jusson az ügy érdekében.
És utolsó sorban, ha engem valami komolyan foglalkoztat, nem a dívány, az agroinform és hasonlókat olvasom.
Remélem nincs harag mert egyébként én bírtlak.🙂
Semmi számonkérés! Csak azt akartam érzékeltetni, hogy mennyire egymásnak ellentmondó infókat lehet olvasni. Én egyik mellett se tettem le a voksomat. Az egyiknél a hirdetés volt gyanús, de a másikra se írtam azt, hogy az az igazi, csak annyit, hogy más vélemény. Éppenhogy azt írtam, mindenki maga döntse el, mit hisz el a sokféle infóból. Én pl. nem tudom, melyiknek higgyek, mivel magamon nem teszteltem a jó hatását. Ettől még lehet jó. Véleményeket, gondolatokat osztottunk meg, nem kell ebből vitát generálni.
Egyébként ha olvastad, láthattad, hogy a továbbiakban éppen arra utaltam, hogy eltértünk az eredeti témától, a kérdező arra várta csak a választ, hogy hogyan használhatja a kókuszolajat. Utána kapott is erre válaszokat. A jó vagy nem jó téma lezárva, nem is akartam már tovább írni, de mivel megszólítottál válaszoltam.
Igazàból bàrmit lehet vele készíteni, ami szerinted jol megy hozzà.
Csinàlj vele egy pirítóst, és harapàsról harapàsra szórj, önts, kenj, pakolj rà mindenfélét, amit otthon hasznàlsz! Meg az elkövetkezô fôzések alkalmàval kóstolj meg egy-két kanàlnyit a hozzàadàsàval! Ha màr kezd alakulni a lista, hogy neked mivel együtt ízlik, akkor nekiàllhatsz guglizni.
Teljesen felesleges màs ismeretlen hozzàvalókat is venni, akiket talan soha nem hasznàlsz majd fel.
Esetleg van màr olyan recept, amivel szimpatizàlsz?
Szerintem senki nem hazudtolt meg. Én éppen azt írtam, hogy ha hiszel benne, használd. Csak mivel én vizsgálat hiányában magamon nem tudtam lemérni a hatását, se pro. se kontra nem tudok róla nyilatkozni. Nekem bevált az olivaolaj, és a libazsír, neked meg a kókusz. Nincs itt semmiféle meghazudtolás.
Egyébként egy kicsit elmentünk más irányba, mert Applepie999 csak arra volt kíváncsi, hogy mit lehet főzni vele, mert ki akarja próbálni. Nem a hatását kérdezte. Erre biztosan tudsz neki tanácsot adni, mivel használod főzéshez, és valószínű sütéshez is, vagy talán ahhoz még inkább. Biztosan örülne 1-2 jó tippnek.
Ezen a linken többször is olvasható a "kutatások", szó, de az nem derül ki, hol kutatták, kik kutatták, tehát semmi hivatalos dokumentum nincs benne, legfeljebb annyi, hogy 20 túlsúlyos maláj embert vizsgáltak. A végén aztán kiderül, miért van az a sok dicséret, hiszen ott van a termék, ott van a kosár, tedd bele, vedd meg, fizess érte!
Én nem állítom, hogy nem igaz, amit itt írnak, de nem is hiszem el feltétel nélkül, mert nagyon "üzleti" szaga van.
Ezekben homlokegyenest mást írnak:
Szerintem mindenki tegye a maga hite szerint, hogy használja-e vagy nem. Információkat olvashatunk, a döntés a sajátunk.
Akkoriban mikor én is elolvastam/elhittem a badarságokat mert nem tudtam különbséget tenni, elmentem UH-ra a nyaki ütőereimet megnézetni, vajon milyen állapotban vannak. Akkor voltam 66 éves és már évek óta használtam a kókuszolajat. Olyanok voltak az ereim mint egy 20 évesnek. Én örülök hogy valós információkra bukkantam. A kókuszolaj jó hatással van az egészségemre.
nem kötelező ezt fogyasztani, ott van a jó napraforgó olaj és a disznózsír is.
Ezt kellett volna inkább mutatni, ebben szerepel az imént belinkelt tanulmány is.
Ma találtam ezt az oldalt, aki értékes információkat szeretne a szűz kókuszolajról, ezt olvassa!
Elárulom, amit a DM-ben lehet kapni, az a legfinomabb.
Tanulmányt olvassál, abban könnyebb eligazodni. Pl. a kísérletből kiderítették hogy a szűz kókuszolajnak testsúlycsökkentő hatása van, és a rossz koleszterint csökkenti, a jót pedig minimálisan emeli.
Ez csak egyetlen kísérleti tanulmány a nagyon sokból: [link]
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Hajápolás, szépségápolás a természet erejével (fogjunk össze, gyűjtsünk receptet egymásnak, de semmi bolti termék!)
- Sminkelők klubja és minden ami szépségápolás
- Egy nő legyen szajha az ágyban, tündér a konyhában, úrinő a társaságban-Ti nem unjátok még?
- Olajok, zsírok a konyhában, szépségápolásban, étrendkiegészítőként